Горилите (Gorilla) са най-големият род човекоподобни маймуни Съществуват два вида:

...
Горилите (Gorilla) са най-големият род човекоподобни маймуни Съществуват два вида:
Коментари Харесай

Горилите разбират граматиката и имат три глаголни времена

Горилите (Gorilla) са най-големият жанр човекоподобни маймуни Съществуват два типа: елементарна горила (Gorilla gorilla) и планинска горила (Gorilla berengei). Те са най-големите и най-силните човекоподобни маймуни, обитаващи планетата ни. Двата типа горили живеят пространствено разграничени един от различен в Централна Африка.

Масата им е внушителна, като мъжките доближават до 300 кг, а женските – до 120.

Тялото на горилите е мускулесто, нямат опашка. Мъжките са високи сред 1.5 и 2 м., а женските – сред 1.2 и 1.5 м. Размахът на ръцете е впечатляващ – при мъжките доближава до цели 3 м. С широчина на раменете над 1 м, те са същински културисти, притежаващи 10 пъти повече мощ от един добре квалифициран състезател. Още нещо – тези примати са в положение да прегризат със зъби 5-6-сантиметров клон.

По градеж мозъкът на горилите е непосредствен до човешкия. Повечето са вегетарианци и са другарски настроени, тихи и спокойни, същества, а неприятното си име на зверове дължат на някои холивудски продукции и неопитни откриватели.

Когато се усещат застрашени, горилите шумят, тропат и демонстрират предимство, само че съвсем в никакъв случай не прибягват до експанзия и не влизат в конфликт с други животни. 

Хълцат, когато са щастливи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР