Гори гората край пернишкото село Големо Бучино, съобщиха от ОД

...
Гори гората край пернишкото село Големо Бучино, съобщиха от ОД
Коментари Харесай

Голям пожар над Перник обхвана и гората край Големо Бучино

Гори гората край пернишкото село Големо Бучино, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Перник. Огънят е тръгнал от сухи треви и шубраци над пернишките квартали " Тева " и " Мошино " и е достигнал до село Големо Бучино, като е обхванал и горски масив. Пет противопожарни екипа се борят със стихията.

" Цялата мощност на пожарната е тук и гаси ", сподели кметът на Перник Станислав Владимиров от мястото.

 Снимка: ZaPernik.com

Огънят е кръстосан към депото за битови боклуци на Перник и гробищния парк в кв. " Мошино ". Временно е затворен пътят сред пернишкото село Големо Бучино и софийското Мало Бучино. Служители на полицията са на място и пренасочват придвижването по автомагистрала " Струма " до очистване на пламъците.

 Снимка: ZaPernik.com

Силният вятър и горещото време са причина за огромния фронт на пожара. Гасенето продължава.

В момента пожарът е тръгнал посока София. Няма заплаха за момента да стигне до жилищни здания. Градът е обгазен. Във въздуха се виждат големи облаци пушек, заяви ZaPernik.com.

Продължава гасенето на пожара край Благоевград

 Пожар пламна наоколо до газопровода в Благоевград Виж още

На този стадий другият пожар, избухнал през днешния ден край благоевградското село Бучино, е локализиран и няма заплаха за популацията, заяви ръководителят на бригадата по гасене на огнената буря контрольор Вълчев пред Българска телеграфна агенция. На този стадий разпространяването е спряно, само че екипи са на място, при положение, че вятърът още веднъж разпали стихията, уточни контрольор Вълчев.

В гасенето на пожара вземат участие няколко екипа на Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Благоевград, включени на помощ на пожарникарите са и водоноски на общинската компания по чистотата в Благоевград и техника на локалното ВиК сдружение.

По данни на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи /ОДМВР/ в Благоевград сигналът за пожара е подаден малко след 13 часа през днешния ден. По първична информация огънят е обхванал огромна повърхност сухи треви и шубраци, а мощният вятър и високите температура са подкрепили бързото разпространяване на огъня.

Пред седмица в региона на селото още веднъж имаше огромен пожар, при който бяха наранени към 700 декара площи. В стихията тогава изгоря една необитаема къща, три леки постройки, автомобил, лозя и овощни градини.

Горски пожар е зародил по обед и в гористата околност над карловското село Розино . Сигналът е постъпил в пожарната към 12.35 часа и неотложно към мястото са ориентирани сили и средства както от Пловдив, по този начин и от София, които и все още правят гасителни дейностите. На стадия няма заплаха за обитаемоте места. Работата по ограничение на огнищата продължава, прецизират от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР