Гори 1/5 от Драгоманското блато, което е на около 5

...
Гори 1/5 от Драгоманското блато, което е на около 5
Коментари Харесай

Пламна Драгоманското блато

Гори 1/5 от Драгоманското тресавище , което е на към 5 км от града. Резерватът е дом на скъпи типове и това не е първият пожар там. Драгоманското тресавище е предпазена зона. Освен растителността пламъците са унищожили и туристическите уреди, в това число кулата, от която се следят птиците.

Предполага се, че пожарът е тенденциозен, заяви бТВ. Кметът на Драгоман Андрей Иванов подозира бракониери, защото сега в блатото има доста диви свине и подобен пожар би ги изкарал отвън блатото . " Задачата пред нас е по никакъв метод да не допуснем пожарът да прескочи пътя. Хората би трябвало да бъдат спокойни, на този стадий няма заплаха ", успокои пред бТВ Андрей Иванов.

Пожарът е зародил към 19 часа. На място има голям брой пожарникари и доброволци. Пожарникарите са локализирали пламъците, с цел да не могат да прескочат шосето и да пламне гората.

Екипите на пожарната ще останат на място цялата нощ. Драгоманско тресавище попада в две от предпазените зони към " Натура 2000 ". То е дом на стотици типове птици и бозайници. Разпростира се на повърхност към 350 хектара. То се намира на няколко километра от град Драгоман и на 38 км от София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР