Горещото време винаги е предизвикателство за пациентите със сърдечно-съдови заболявания

...
Горещото време винаги е предизвикателство за пациентите със сърдечно-съдови заболявания
Коментари Харесай

Лекари: Високите температури са опасни за възрастните пациенти и за малките деца

„ Горещото време постоянно е предизвикателство за пациентите със сърдечно-съдови болести и ние към този момент имаме такива недоволства, най-много от пациенти, които към този момент са били с артериална хипертония. Горещите дни водят до намаление на артериалното налягане и те не се усещат удобно “, сподели пред bTV кардиологът Красимира Христова.

Тя сподели, че горещината води до прегряване на организма или тъй наречените топлинен удар. „ Прекомерната висока температура води до нарушение на терморегулацията в организма, което води до повишение на продукцията на протеини и до положение на хипогликемия. Съветваме нашите пациенти да заобикалят горещините и да бъдат в охладени пространства, да се пият течности и да се върви със светли облекла “, добави Христова.

Повишен е рискът от възникването на пожари

Кардиологът сподели, че тези високи температури са рискови за възрастните пациенти и дребните деца.

„ Става дума за един доста сериозен стрес за организма. Резките температурни съмнения могат да предизвикат както сърдечно-съдови болести, по този начин и едно общо неразположение и да се стигне до топлинен удар “, съобщи общопрактикуващият доктор Мирослав Спасов.

Опасно високи температури се чакат също в Сърбия, Испания и Франция

„ При такива внезапни температурни съмнения естествената микрофлора в нашите дихателни пътища също може да се задейства и да стане патогенна за нас. Желателно е да заобикаляме внезапен преход от топло на студено и противоположното. Приемът на студени течности, които основават лъжливото чувство за разхлаждане, тъй като по-късно стартира потене “, акцентира Спасов.

Съветите на лекарите – гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР