Горещо се задържа и днес в по-голямата част от страната

...
Горещо се задържа и днес в по-голямата част от страната
Коментари Харесай

Живакът удари 38 градуса в Русе, но идва захлаждане

Горещо се задържа и през днешния ден в по-голямата част от страната - 38° в Русе, Свищов и Ловеч, 37 в Сандански и Плевен, в София - 32°

Чувствително захлаждане обаче ще стартира още тази нощ, а тук-там в западната половина от страната ще превали и прегърми, има условия и за градушки.

Утре преваляванията ще обзет и Централна България, а вятърът ще се усили, изключително в Дунавската низина. Предупреждение от първа степен, код жълто, е оповестено в северните региони от страната, където се чакат по-значителни превалявания, гръмотевични стихии и пориви напразно до към 80 км/ч., осведоми

Без превалявания ще е основно в западната и централна част от Дунавската низина. С краткотрайно мощния северозападен вятър ще нахлува по-хладен въздух и температурите осезаемо ще се намалят. Максималните ще са сред 27° и 32°, в София - към 27°.

Слънце и горещина на плажа с тази фотография от през вчерашния ден, изпрати ни я Милена Димитрова - Змийският остров, на юг от Созопол.

За разлика от през вчерашния ден, на следващия ден облачността над Черноморието ще бъде променлива, по-значителна над северното крайбрежие и тук-там там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до сдържан.

Максималните температури ще бъдат към 29°-31°, температурата на морската вода е 25°-26°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с наклонност за намаляване.

И в планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и в курортите ще са от 17° на Алеко до 26° в Банско.

Валежи, гръмотевици, както и условия за градушки ще има и на Балканския полуостров, а преди обяд и на Британските о-ви. Значителни превалявания се чакат в Сърбия и Румъния, в прибалтийските страни и на Скандинавския полуостров. В Централна Европа преди обяд ще има повече слънчеви часове, само че по-късно денем и там тук-там ще превали.

У нас, с по-ниски от нормалните температури ще стартира август месец. Ще доминира слънчево време, с опция за краткотрайни превалявания в следобедните часове. Във вторник вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток, а от четвъртък ще стартира покачване на температурите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР