Горещините ще се задържат, като още днес ще усетим, че

...
Горещините ще се задържат, като още днес ще усетим, че
Коментари Харесай

Топлият въздух от Африка продължава да вилнее

" Горещините ще се задържат, като още през днешния ден ще усетим, че температурите ще паднат с 2-3 градуса. Въпреки топлите дни, които ни чакат, ще има възможност на обособени места да превали. Още през днешния ден в южните региони се чакат летни, краткотрайни превалявания. В сряда и четвъртък се чака да паднат превалявания в Западна и Централна България. Те ще бъдат интензивни, краткотрайни, с летен темперамент, само че има опция за развиване на градушки ", каза синоптикът Александрина Янкова в студиото на  " България заран ".

По думите ѝ най-топло през уикенда е било в Дунавската низина и по-конкретно в Русе, Там живакът на термометъра е блъснал 42 градуса, а в Свищов 40. 

" Не е изключено на обособени места по морето да превали, само че преваляванията няма бъдат незначителни. Температурите ще са до 31-32 градуса. В планините времето няма да е доста удобно за разходки, тъй като в следобедните часове има възможност за развиване на гръмотевични стихии. Ще има купесто-дъждовна облачност в Западна Стара планина, както и над Пирин ", уточни още Янкова пред Bulgaria ON AIR. 

Синоптикът заяви, че днес и на следващия ден има заплаха от пожари. 

" Топлият въздух от Африка продължава да вилнее над Балканите. В Централна Европа малко ще си отдъхнат за малко от горещото време, тъй като се чакат превалявания ", добави тя. 

Янкова посочи, че по морето би трябвало да внимаваме за мъртвото неспокойствие. 

" В случай, че сме на неохраняем плаж, първата индикация, че сме попаднали в мъртво течение е самата пяна на вълната. Мъртвото неспокойствие е с доста огромна дължина на вълната. Когато има шпации на водата, която е с по-различен цвят, това се назовава кулоар на мъртвото неспокойствие. Ако попаднем в него, водата ще стартира да ни тегли във вътрешността. Трябва да стартираме да плуваме наляво или надясно, паралелно на брега ", разясни Александрина Янкова.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР