Горещи комунистически страсти в НС от сутринта. Галя Захариева захапа

...
Горещи комунистически страсти в НС от сутринта. Галя Захариева захапа
Коментари Харесай

Депутатите се скараха за партизанското ДНК и по целия конспект

Горещи комунистически пристрастености в Народно събрание от сутринта. Галя Захариева захапа левицата за комунизма поради желаната оставка предходната седмица от БСП-София на министъра на образованието Красимир Вълчев.

ГЕРБ изрично застава зад министъра. Образованието е приоритет на ръководството, съобщи Захариева. Историята би трябвало да бъде учена такава, каквато е, съгласно нея. Само истината ще ни направи свободни, уверена е герберката. Тя нападна и достоверните десни, които не направили лустрацията, не вкарали предишното от тоталитаризма в учебниците.

Галя Захариева се съмнява дали това не е поради партизански гени в ДНК-то им, допусна, че е от позор, че не могли да обезпечат обективно проучване на историята. Сега ви боли да гледате,че ГЕРБ за следващ път прави това, което би трябвало, изясни герберката. Не ви доближи нито достоверност, нито кураж, счита Захариева. Успех господин Вълчев, не сте самичък, обърна се тя към просветния министър.

Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия реагира и незабавно напомни аленото минало на управлението на ГЕРБ. Трябва да минете през вътрешен катарзис, посочи той. Българска социалистическа партия не е нарушавала Конституцията, загатна той случая с Делян Добрев. Според него герберите имали много перверзна визия за демокрацията. Жаблянов прикани да се разбере, че демокрацията и върховенството на закона са неразривно свързани.

Делян Добрев още веднъж изясни, че е в Народно събрание, тъй като оборил всички изказвания на левицата. Техните тези се спихнаха, ядоса се герберът и незабавно нападна аления си конкурент Елена Йончева, за чиято оставка настоя.

Комунизмът е разгласен за незаконен, включи се отново по първата тематика Милена Дамянова от ГЕРБ. Децата трябвало да го знаят това. Тя настоя парламентарният началник Цвета Караянчева да укроти залата, която вика, тропа по банките и обстановката съвсем излезе от надзор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР