Горещи дебати се очакват днес на сесията в Пловдив по

...
Горещи дебати се очакват днес на сесията в Пловдив по
Коментари Харесай

Общинският съвет в лют спор за продажба на 17 имота

Горещи диспути се чакат през днешния ден на сесията в Пловдив във връзка на разпореждането със 17 общински парцела. Те минават в ръцете на частни вложители, в случай че Общинският съвет утвърди предложенията на администрацията. Болезнената тематика за презастрояването в Пловдив още веднъж ще бъде една от водещите в дневния ред.



Девет имота са готови за търг с скрито наддаване и преустановяване на съсобствеността. От тези покупко-продажби градската администрация се надява да обезпечи минимум 1,5 млн. лв. доходи в локалния бюджет, а при повече претенденти - да завоюва най-малко 2 милиона.

За други пет терена на ул. „ Лев Толстой” и „ Варна” с повърхност приблизително по 300 кв. метра в Общината е импортирано капиталово желание за основаване на право на градеж против обезщетение с жилища, както „ Марица” писа.

За всички парцели ще се организират търгове или състезания, като се изключи прекратяването на собствеността и спортните парцели. Според устройствените проекти парцелите са предопределени за жилищно строителство, което значи, че дребното пространство сред кооперациите и блоковете ще се застроява. За 155 кв. метра на ул. „ Средец” началната цена е 218 000 лв., за 401 квадрата на бул. „ Никола Вапцаров” 9 б - 386 500 лв., за 164 кв. метра на ул. „ Ген. Данаил Николаев” - 131 625 лв..

За 274 600 лв. са оценени 5/12 идеални елементи от парцела на ул. „ Д-р Стоян Чомаков” 14, който общо е 737 кв. метра, само че се намира в Стария град. Общината е съсобственик с компания „ Фербиндунг Груп”, която съставлява наследниците, върнали си парцела по закона за реституцията.

Петте парцела на ул. „ Лев Толстой” и „ Варна” са поискани от компания „ Тема инвест” и за тях към този момент породи неприсъствен спор сред общинския консултант от Вътрешна македонска революционна организация Владимир Кисьов и кмета на регион „ Източен” Иван Стоянов. Кандидат-инвеститорът желае да строи жилища и в подмяна да даде на Общината приключени жилища. Тезата изцяло се поддържа от съветника Кисьов. Според Иван Стоянов парцелите би трябвало да се продадат на търг, а парите да се вложат незабавно в озеленяването на региона.

Парцелите са сред 299 и 314 кв. метра, само че могат да се обединят. Условията за състезанието ще се приготвят единствено в случай че Общинският съвет се съгласи да ги продава против обезщетение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР