Горещи дебати и нови бисери се родиха по време на

...
Горещи дебати и нови бисери се родиха по време на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов и Цончо Ганев с бисери срещу “сглобката” в НС

Горещи диспути и нови бисери се родиха по време на осбъжданията на промени в Закона за отбрана на лицата, подаващи сигнали или обществено оповестяващи информация за нарушавания.  Особвно дейни с офанзивите против ръководещата сглобка бяха Тошко Йорданов от “Има подобен народ ” и Цончо Ганев от “Възраждане ”.

Срещу измененията се оповестиха от опозицията от Българска социалистическа партия за България, Има Такъв Народ и “Възраждане ”. Според Тошко Йорданов, законът предизвиква доносничеството и даде образец.

“Къде мога да подам сигнал против чекмеджето с кюлчетата на Бойко Борисов за корупция и приходи, които не може да потвърди, в размер на 4 млн. лева Ще приложа и снимков и видеоматериал ”, сподели Тошко Йорданов от “Има подобен народ ”.

Цачно Ганев от “Възраждане ” влезе в тона на Йорданов.

“Тук има един народен представител от ръководещата сглобка, изтъкнат артист, който “има човек в Национална агенция за приходите ”. В кабинета на Пеевски може пък да знаят и там… Не е обикновено законодателството да подтиква доносничеството. Ние това няма да го подкрепим ”, съобщи Цончо Ганев.

От левицата също имаха запаси към законопроекта, който бе признат през май тази година, само че оттогава до в този момент три пъти е бил поправян.

“Няма ли по този метод да отворим вратата за разрешаване на междуличностни проблеми, които ще доведат до още повече проблеми. Тези правила няма да са работещи и ще основат още повече проблеми. Няма да го подкрепим в този тип, при нас стана процедура да вършим ремонт на ремонта, на ремонта на закона и това не води до положителни резултати ”, счита Смиляна Нитова от Българска социалистическа партия за България ”.

Вносителите опазиха законопроекта с аргумента, че е част от наложителните закони по Плана за възобновяване и резистентност, без които няма да получим средствата от втория транш. Надежда Йорданова изясни, че по категорично условие на Европейската комисия се постанова да отпадне отминалостта при подаването на сигнали, против което се оповестиха от опозицията.

“Давността за носене на отговорност остава. Предлага се да отпадне единствено времевия обсег за формиране на произвеждане по сигнал. Това не е давностен период, това е по експлицитното искане на Европейската комисия ”, сподели Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР