Горещата зима не е оксиморон, а прогноза - много вероятно

...
Горещата зима не е оксиморон, а прогноза - много вероятно
Коментари Харесай

Прогноза за гореща зима: атака срещу Киев и безредици в Европа

Горещата зима не е оксиморон, а прогноза - доста евентуално бъдеще освен на фронтовете, само че и в страната (авторът е от Русия, бел.р.), както и в Европа. Едноседмичното мъртвило не би трябвало да заблуждава: освен войските, само че и политическите сили се занимават с прегрупиране, преразпределение на силите, придвижване на фигури.

Владимир Владимирович тази седмица погледна в джобовете на жителите и тъжно поклати глава. Може и да бъркам, само че може би за първи път Путин приказва не за обща статистика, а за действителността. Може да се напомни да вземем за пример историята на междинната класа в Русия, която президентът, употребявайки статистика, преброи до цели 75%.

Да, и прословутата сага за поскъпналия комплект за борш, който разстрои президента, също е статистическа информация. Просто звучи добре, по национален метод - комплект за борш. И в този момент Путин споделя: „ Хората дефинират благосъстоянието си не от статистиката, а от парите в джобовете си, би трябвало да обърнем внимание на това “.

При държавните чиновници е ясно: по разпореждане на президента заплатите им ще бъдат индексирани през януари. А какво да кажем за класата, експлоатирана от капиталистите? По-точно какво да кажем за класата на експлоатираните?

Например, Западът сполучливо се занимава с възобновяване на обществената правдивост във връзка с съветските олигарси. Само оня ден в Лондон една такава „ дебела котка “ беше арестувана за пране на пари.

Държавната организация ТАСС твърди, че става дума за Михаил Фридман. От пресслужбата на банката му споделят, че не е бил той. Но, първо, за какво английската полиция прави това, което съветските правоприлагащи органи трябваше да вършат от дълго време? Второ, за какво банката към момента е такава?

Всички въпроси нагоре са съвсем риторични. Не че не са желали отговор, просто отговорът им се знае. Но в този момент, с хода на СВО, когато стана явно, че нищо не е свято за капиталистите и те са подготвени да осребрят живота на нашите бойци, повишавайки цените на най-необходимите неща, когато имитацията вместо работата на доста чиновници стана явна, когато народът отвред стартира да обезпечават фронта за своя сметка - този отговор най-сетне престана да устройва обществото.

Може би по тази причина зимата в Русия може да бъде гореща: въпросът е по какъв начин ще се промени системата. И ми се желае да имам вяра, че въпреки всичко ще е еволюционно от горната страна, Путин към момента има картбланш с доверието на хората.

Но европейските му сътрудници с националното доверие стават все по-зле. Европа последователно стартира да схваща, че Америка я употребява в украинската рецесия, с цел да избави своята непоклатимост и надмощие. Но по-голямата част от европейските бюрократи не са самостоятелни - решенията не се вземат в полза на техния народ.

Друг изстрел в крайници беше въвеждането на таван на цената на съветския нефт. Ясно е, че казусът не е, че европейците ще измръзнат до гибел. Няма да замръзнат. Проблемът е, че Европа престава да бъде промишлен район, последователно се трансформира напълно в скучна, нерентабилна и постоянно просеща като Прибалтика. А европейците - там въпреки всичко има болшинство естествени хора - не са привикнали да седят и да чакат услуги от горната страна.

Хиляди демонстрации към този момент вървят съвсем нон-стоп. „ Цената на живота стана непоносима “ е това, поради което протестиращите в Рим изгориха знамето на НАТО на митинги този уикенд. Европейските жеги занапред стартират.

Що се отнася до самия фронт, тази седмица в Indian Punchline беше оповестено много забавно мнение на индийски военни специалисти. Те имат вяра, че дейните дейности на нашите войски в региона на Бахмут скоро ще се увенчаят с триумф. А рухването на Бахмут съгласно тях е сигнал, че борбата за Донбас, която е лайтмотивът на съветската спецоперация, навлиза в последната си фаза. И виждат съветски надзор над Донбас в близко бъдеще.

И тогава допускат, че Русия, която след готовност получи преимущество в живата мощ, ще освободи изцяло териториите на изток от Днепър от украинските войски. Днепропетровска област е извънредно богат район (както на минерали, по този начин и на зърно) и това ще бъде сериозен удар за режима в Киев.

Но можем да чакаме удар освен по режима, само че и по Киев. Това, несъмнено, е от сферата на спекулациите - само че не на вятъра съветската формация с беларуската войска интензивно се координира в Беларус?

Лукашенко на неотдавнашна среща с Шойгу като цяло сподели, че те работят като единна войска. А Украйна на собствен ред също се готви - оня ден организира съществени учения със пукотевица и отработване на дейности на пехотата в граничната зона с Беларус.

Между другото, един забавен миг: за седмица към този момент имаше две изстрелвания на спътници в полза на Министерството на защитата на Руската федерация, на 28 ноември и 1 декември. Друг сходен старт беше преди към месец - на 2 ноември. Много е евентуално обстановката с обезпечаването на войските с връзки и данни последователно да стартира да доближава актуалното равнище.

И макар че научният шеф на Хидрометеорологичния център на Русия Роман Вилфанд декларира, че толкоз студено начало на зимата не е имало в региона на Москва от 20 години, доста евентуално е скоро да стане горещо.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР