Горещата вана не е от най-добрите идеи, които можете да

...
Горещата вана не е от най-добрите идеи, които можете да
Коментари Харесай

Ето защо трябва да спрем да се къпем с гореща вода!

Горещата вана не е от най-хубавите хрумвания, които можете да приведете в ход, безапелационни са специалисти, които не предлагат температурата на водата, с която се къпем, да надвишава телесната температура или 37 градуса по Целзий.

Ако преминем тази граница, ще разрушим защитната преграда на нашата кожа. Кожата ни ще се изсуши, а в по-дългосрочен проект е допустимо да се появят кожни раздразнения, дерматит и дори… бръчки.

Двама кожни лекари приказват в особено изявление пред EL PAIS за това по какъв начин високата температура на водата вреди на здравето на нашата кожа.


"Препоръчително е да мием лицето и тялото си с хладка вода, сред 28 и 30 градуса по Целзий. Прекалено горещата вода изсушава кожата, прекомерно студената също може да е нездравословна, изключително за по-чувствителна кожа”, споделя доктор Лидиа Мароняс.

Разбира се, всеки човек има самостоятелен предел на толерантност по отношение на температурата на водата.

Все отново доктор Педро Родригес ни поучава да помислим деликатно идващия път преди да завъртим кранчето към алената страна.
Може ли къпането с прекомерно гореща вода да ни състари?

„ Много е значимо да мием лицето си с хладка вода, след което да слагаме хидратиращ крем, който ще помогне за запазването на защитната бариера на кожата, която предотвратява изсушаването”.

Но може ли къпането с гореща вода да ни направи да изглеждаме по-възрастни?
„ Не е наложително, само че сухата кожа наподобява по-зле, има по-лоша текстура, по-малко блясък”, прибавя Мароняс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР