Горещата вълна, , се очаква да се засили тази седмица,

...
Горещата вълна, , се очаква да се засили тази седмица,
Коментари Харесай

Световната метеорологична организация предупреди за висок риск от инфаркти

Горещата вълна,, се чака да се ускори тази седмица, което ще докара до скок на температурите през нощта и до нараснал риск от инфаркти и смъртни случаи, заяви Световната метеорологична организация (СМО), представена от " Ройтерс ".

" Температурите в Северна Америка, Азия и в Северна Африка и Средиземноморието ще бъдат над 40°C през нескончаем брой дни тази седмица, до момента в който горещата вълна се ускорява ", се споделя в изказване на СМО.

Минималните температури през нощта също се чака да доближат нови върхове съгласно СМО, създавайки опасности от увеличение на случаите на инфаркт и на смъртните случаи.

" Докато по-голямата част от вниманието се концентрира върху дневните оптимални температури, температурите през нощта са тези, които крият най-големите опасности за здравето, изключително за уязвимите групи от популацията ", съобщи СМО.

 Горещото лято в Европа може да изпрати туристите на по-хладни места Горещото лято в Европа може да изпрати туристите на по-хладни места

Говорейки пред кореспонденти в Женева, откривател, профилиран в проучването на горещите талази, сподели, че високите температури, които Европа изпитва сега, ще се покачат.

" Средиземноморската гореща вълна е огромна, само че не наподобява на това, което мина през Северна Африка ", сподели Джон Наирн, старши консултант по рискови горещини към СМО. " Развива се в Европа на този стадий. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР