Горещата вълна, която обхвана Япония, продължава. Вече около 30 души

...
Горещата вълна, която обхвана Япония, продължава. Вече около 30 души
Коментари Харесай

Плажовете около АЕЦ "Фукушима" вече са отворени

Горещата вълна, която обхвана Япония, продължава. Вече към 30 души са умряли, а стотици са признати в болница, откакто са получили топлинен удар. В същото време в няколко плажа в префектура Фукушима бяха отворени за първи път след 2011 година, когато земетресението от 9-а степен по Рихтер провокира опустошително цунами и повреда в атомната електроцентрала.

Осем години след нуклеарната повреда в АЕЦ " Фукушима " този плаж беше открит с молитва. Това е щастлив миг за дребни и огромни от региона, които дълго време нямаха достъп до морето. Не можех да плавам, поради радиацията. Искам да се веселя на морето, дружно с приятелите си.
Околните заведения извадиха на плажа лакомства, в очакване тук да се завърнат туристите. Радвам се, че отново ще плавам в морето. Преди повредата идвах тук всяка година.
Четири плажа в региона на атомната електроцентрала са възобновени и се считат за безвредни. Другите 14 още не работят и някои няма да бъдат отворени. Морето е избавление в жегите, при които в Централна Япония за първи път от 5 години температурата приближи 41 градуса. В град Киото тя не падна под 38 градуса 7 дни поред, което е безспорен връх. Властите предизвестяват да се вземат ограничения, изключително откакто 6-годишно момченце умря от топлинен удар по време на урок навън. Горещините затрудняват възстановителните работи в Западна Япония, където неотдавна проливни дъждове и кални свлачища погубиха над 200 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР