Горещата тема за европейското бъдеще на Северна Македония беше повдигната

...
Горещата тема за европейското бъдеще на Северна Македония беше повдигната
Коментари Харесай

Европейското бъдеще на Северна Македония - гореща тема и на срещата на НАТО

Горещата тематика за европейското бъдеще на Северна Македония беше повдигната и на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Министър-председателят на страната Християн Мицкоски се е срещнал с двама сенатори, както и президентите на Албания и Черна гора Еди Рама и Милойко Спаич.

Мицкоски упреква съседите, че блокират и стопират РСМ, катоопределя това като остарели политики, които основават раздори сред жителите и страните.

„ Всяка самодейност, която е за по-голямо съдействие в района и която може да донесе по-добър живот, е добре пристигнала “, уточни македонският министър председател и добави, че е належащо ново начало и потомство политици, подготвени за рационален разговор, учреден на обстоятелства.

Малко по-рано по време на лекция в университета „ Джонс Хопкинс “ в Балтимор Мицкоски съобщи, че никой не преследва българите в районен съд Македония. Той твърди, че правата на българите в неговата страна се съблюдават, само че същото не може да се каже за това, което той назовава македонско малцинство в България.

„ Когато приказваме за Европейски Съюз, дали смяната на Конституцията ще бъде последното искане? Кой може да ни подсигурява това? Ние нямаме отговор на този въпрос “, сподели той.

На този декор, тематиката " РСМ " е съществена и за гръцкия министър председател Кирякос Мицотакис, който също е във Вашингтон. Изданието Катимерини осведоми, че министър-председателят ще сигнализира своите сътрудници, че Скопие не съблюдава Преспанското съглашение, което на процедура поставя спирачка на упоритостите на страната към участие в Европейски Съюз.

На обществен спор с някогашния американски дипломат в Атина, министър председателят напомни, че Скопие е член на НАТО, тъй като Гърция е отменила ветото след одобрение на Преспанския контракт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР