Гореща вълна обхвана Западна Европа: в Германия към края на

...
Гореща вълна обхвана Западна Европа: в Германия към края на
Коментари Харесай

Над 40 градуса по Целзий: горещини в Испания, Франция, Германия


Гореща вълна обхвана Западна Европа: в Германия към края на седмицата се чакат температури над 30 градуса по Целзий, във Франция още по-високи, а в Испания горещините не престават към този момент пети ден.

Зона с високо атмосферно налягане ще дефинира времето в Западна Европа през идващите няколко дни. От юг и югозапад нахлуват горещи въздушни маси, които в Германия ще се усетят най-силно в края на седмицата. Тогава температурите се чака да са в диапазона сред 30 и 40 градуса, предизвестяват от Германската метеорологична работа. Възможни са също и гръмотевични стихии.
Редакцията предлага
Над 36 градуса по Целзий

Пикът на се чака през почивните дни, когато тук-там в Южна и Югозападна Германия термометърът ще се повиши до над 36 градуса по Целзий. В останалите елементи от страната оптималните стойности ще бъдат сред 27 и 34 градуса.

В неделя има предизвестие за мощни гръмотевични стихии, които ще се движат в посока Централна и Югоизточна Германия. Там се чакат температури сред 32 и 35 градуса по Целзий.

Горещини в Испания

В Испания горещините се задържат към този момент пет дни, като на някои места в страната се мерят температури над 40 градуса по Целзий. В 17 района е оповестена втората най-висока степен на заплаха – оранжев код, оповестиха от метеорологическата работа Aemet. Според нейния представител Рубен дел Кампо в този момент температурите са приблизително със 7 до 12 градуса по-високи от нормалните за това време на годината. Това е втората за по-малко от месец гореща вълна в Испания. В края на май температурите в страната бяха с до 15 градуса по-високи от естествените. Експерти предизвестяват, че тези горещи талази ще зачестяват в резултат на климатичните промени. Освен това те.

На хората се предлага да пият доста вода, до лимитират физическите натоварвания и да стоят на по-хладни места по опция. През почивните дни се чака известно захлаждане в Испания. Топлите въздушни маси ще се реалокират към Франция, където също се чакат температури от над 40 градуса по целзий, съгласно френската метеорологична работа Météo France.

След края на май това е втората гореща вълна в Испания през тази година

Мерки в отбрана на слабите, апели за икономисване на вода

Френското държавно управление прикани хората да бъдат деликатни и да демонстрират състрадание към по-слабите и беззащитни свои сънародници. Взети са ограничения за отбрана на бездомните и възрастните хора. Обявена беше стратегия на стойност 500 милиона евро за озеленяване на градските центрове.

Според специалисти тази гореща вълна може да се окаже най-ранната от началото на годината откогато се води такава статистика. От водоснабдителните сдружения в страната приканиха хората да пестят вода. Актуално в общо 101 френски департамента има въведени ограничавания, да вземем за пример възбрана за поливане на градини, за миене на коли и за пълнене на частни басейни.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР