Гореща телефонна линия за проблеми и правни въпроси, свързани с

...
Гореща телефонна линия за проблеми и правни въпроси, свързани с
Коментари Харесай

Пуснаха горещ телефон за проблеми с Търговския регистър |

Гореща телефонна линия за проблеми и правни въпроси, свързани с Търговския указател, откри Агенцията по вписванията.

Номерът е 02/9486192.

Всеки понеделник до края на годината на въпроси на клиенти ще дава отговор правист от организацията.

Работното му време ще е от 9 до 17 ч., осведомят от Агенцията по вписванията.

Агенцията стартира акция по интеграционното тестване за свързване с BRIS. Това е първият от трите финални тестови стадия, които организацията би трябвало да премине, според Концепцията за интеграционно тестване на Европейската комисия за свързване на Търговския указател с BRIS. След тях регистърът ще може да се свърже с платформата за автоматизиран продан на данни сред комерсиалните регистри на страните членки на Европейски Съюз BRIS. Тестването ще се организира от 6 до 10 декември 2021 година

През юли Европейска комисия предяви иск против България пред Съда на Европейски Съюз за това, че не е свързва националния си търговски указател със системата, което нарушава Директива (ЕС 2017/1132). Крайният период за България беше 8 юни 2017 година След приключването му Европейска комисия неведнъж приканва страната ни да се свърже със системата. Противното затруднява приемането на съответната информация за българските сдружения за жителите, сдруженията и експертите от Европейски Съюз. Без BRIS комерсиалните регистри не могат да си сътрудничат при презгранични сливания, в които вземат участие български сдружения, или при процедури, свързани с презгранични клонове на български сдружения.

Свързаността с BRIS улеснява достъпа на жителите до информация за компаниите в Европейски Съюз и подсигурява, че всички търговски регистри в Общността могат безвредно да обменят информация между тях.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР