Горещ четвъртък прогнозират синоптиците. За цялата страна е обявен оранжев

...
Горещ четвъртък прогнозират синоптиците. За цялата страна е обявен оранжев
Коментари Харесай

Оранжев код за опасни горещини в цялата страна

Горещ четвъртък предвиждат синоптиците. За цялата страна е разгласен оранжев код за високи температури, които в страната ще бъдат сред 34 и 39 градуса.

В следобедните часове, над планините и в североизточните региони ще се развива купеста облачност, само че валежи са малко евентуални. По Черноморието също ще е слънчево, само че там температурите няма да надвишават 31 градуса.

Времето ще стартира да убива повече в Европа

Какво време ни чака през август

В плен на горещините е и Гърция, като изключително задушно и тежко е в столицата Атина.

Високите температури обаче не са обезсърчили туристите, които се придвижват с електрически скейтбордове из археологическите комплекси, написа "Катимерини ".

Гръцките медии дефинират като най-тежка обстановката в региона на Йонийско море и в западната част на страната, където жегите са съпроводени от високи стойности на мокрота.

Във вторник в Гърция са били регистрирани температури над 40 градуса, а по островите в Егейско море те са били с два-три градуса по-ниски. Най-горещо, с температури от 42 градуса, е било в западна и северозападна Гърция.

Метеоролозите плануват горещините да продължат минимум до събота.

The heat in Southern Europe will soon begin to ease across Italy, but will continue for Greece and The Balkans this week pic.twitter.com/2xSP7WCmqG
— Met Office (@metoffice) August 7, 2017
В прилежаща Сърбия ще бъде доста горещо до петък, като там оптималните температури ще бъдат от 37 до 40 градуса, чакат се и тропически нощи с минимални температури над 20 градуса, заяви сръбският метеорологически институт.

В по-голямата част от страната е в действие червен код за изключително рисково време. Оранжев код е в действие в Белград и източна Сърбия.

Горещата вълна "Луцифер " се върна и в Босна и Херцеговина, където температурата също е към 40 градуса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР