Горещ апел за отнемане на дерогацията, отправи от парламентарната трибуна

...
Горещ апел за отнемане на дерогацията, отправи от парламентарната трибуна
Коментари Харесай

Добрев поиска отнемането на дерогацията на Лукойл

Горещ зов за лишаване на дерогацията, насочи от парламентарната естрада депутатът от ГЕРБ Делян. Добрев.

Подкрепете най-сетне отнемането на дерогацията, която знаете, че финансира " Вагнер “, Путин и неговия режим, разяснява той.

Поводът за декларацията на партията е обява, по тематиката „ Лукойл “ в " Политико “ въз основа на отчет на Центъра за проучване на демокрацията.

Добрев напомни, че от година и половина ГЕРБ-СДС изясняват, че от дерогацията печели единствено режимът в Кремъл, а сметката я заплаща българинът.

Днес това ни го споделиха и от " Политико “ въз основата на редица интернационалните проучвания и внезапно става вест, разяснява ръководителят на енергийната комисия. Днес " Политико “ ни сподели, че средствата единствено за последните шест месеца, изтекли от джоба на българския консуматор към режима на Путин, са задоволителни да финансират паравоенната формация " Вагнер “ за една година, продължи той.

Българският консуматор заплаща бензина и дизела колкото коства и в другите страни – освен това, в случай че извадите от крайната цена на горивата у нас, от тези 3 лева, акциза и Данък добавена стойност и ги сравните с другите страни от Европейски Съюз, ще видите, че все още има 12 страни, в които бензинът е по-евтин, в сравнение с в България, в това число в Германия, която не купува на ниска цена съветски нефт, сподели Добрев. Това, по думите му, е доказателство, че цялата изгода от тази дерогация е за  Русия.

Делян Добрев напомни, че преди войната в Украйна половината нефт, който купува рафинерията, е бил съветски, половината – неруски, след началото – 94 % е съветски. Интересно къде отива този нефт, тъй като от тази година Украйна не купува от България, защото горивата са с съветски генезис, къде отиват 45 милиона барела съветско гориво – отиват из целия свят, разяснява Добрев.

Депутатът уточни, че през днешния ден министър председателят Николай Денков, след срещата си с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, е коментирал пред публицисти, че огромна част от този отчет е била известна и преди този момент, и няма особена изненада. " Г-н Денков, в случай че има скица, кой е сътвори, кой я позволява? И освен това – кой си къса ризата всякога, когато ние внесем тук анулация на дерогацията? Кой тича с оставката във вътрешния джоб в Народното събрание да споделя " пипнете ли дерогацията, си депозирам оставката “, което към този момент звучи - " пипнете ли ми схемата за заобикаляне на глобите, аз си депозирам оставката “, съобщи Делян Добрев, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР