Доналд Тръмп нареди да не се изпращат заплашителни съобщения в социалните медии като гаранция, определена на 200 000 долара по делото в Джорджия

...
Горепосоченото включва, но не се ограничава до, публикации в социални
Коментари Харесай

„Горепосоченото включва, но не се ограничава до, публикации в социални медии или повторни публикации на публикации, направени от друго лице в социалните мрежи медии", се казва в заповедта.

На Тръмп също така е забранено да комуникира по какъвто и да е начин относно фактите по делото с който и да е съобвиняем или свидетел, освен чрез адвокати.

Тръмп беше обвинен по делото миналата седмица, четвъртият набор от обвинения срещу бившия президент тази година.

Сред обвиненията е „подстрекаване към нарушаване на клетва от държавен служител“ – с други думи опит за убеждаване на някого да предадат службата си.

13-те обвинения срещу Тръмп включват също фалшификация и рекет, които най-често се използват за насочване към членове на организирани престъпни групи.

Според организациите, повлияни от рекет и корумпирани в Джорджия (RICO) Действайте, че е престъпление да участвате, придобивате или поддържате контрол върху „предприятие“ чрез „модел на рекет“ или да заговорничите за това.

Схемата не трябва да има беше успешен, за да бъде смятан за престъпен.

Прочетете повече:
Тръмп може да приветства обвиненията, но неговите съобвиняеми може да се изкушат да „превъртят“
Какви са разследванията на Доналд Тръмп е изправен?

Доминик Уогхорн от Sky обяснява последните обвинения на Тръмп

Обвиняемите трябва да се предадат или да бъдат арестувани

Г-жа Уилис е поставила краен срок до петък на обяд, за да могат Тръмп и неговите 18 съобвиняеми да да се предадат в затвора на окръг Фултън, за да бъдат резервирани или да бъдат изправени пред арест.

Прокурорите предложиха процесът да започне на 4 март 2024 г., докато адвокатите на Тръмп поискаха това да се проведе през 2026 г.

Няколко от неговите съюзници и най-близки съветници са обвинени, включително бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус, бившият адвокат на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани и бившият правосъден служител Джефри Кларк.

Окръжен прокурор на окръг Фултън Фани Уилис повдигна обвинения срещу Тръмп

Тръмп е изправен пред четири групи обвинения

Тръмп загуби на косъм от Джо Байдън в Джорджия и адвокатите му направиха неверни твърдения за изборна измама.

Аудио от обаждането на Тръмп до държавния секретар на Джорджия също се появи през януари 2021 г., в което той намекна, че служителите на изборите могат да „намерят“ гласовете, от които се нуждае, за да спечели.

Бившият президент вече защитава няколко други дела през предходната година той се надява да си върне президентския пост.

Най-сериозното обвинение е, че е планирал да отмени загубата си на изборите, което доведе до бунтовете в Капитолия на САЩ.

Той също е обвинен, че е пазил документи за национална сигурност в дома си във Флорида, Мар-а-Лаго, когато напусна поста.

Бившият президент отрече да е извършил каквото и да било нарушение.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР