Горе-долу съотношението е каквото е за цялото във страната. Имаме

...
Горе-долу съотношението е каквото е за цялото във страната. Имаме
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Който иска, нека се ваксинира, но не знаем какво ще стане след години

" Горе-долу съотношението е каквото е за цялото във страната. Имаме имунизирани, имаме и не. В момента имаме, в случай че не се неистина, един, който е имунизиран. Имахме имунизирани, които починаха ". Това сподели доцент Атанас Мангъров, без да прецизира какъв брой тъкмо имунизирани са умряли, на каква възраст, имали ли са други болести и какви. Доц. Мангъров отговори на въпрос на bTV какво е съотношението на имунизирани против ковид и неимунизирани в отделението, което той управлява в Инфекциозна болница. Последва нов въпрос към Мангъров: " Един имунизиран и какъв брой неимунизирани? " Отговорът: " Другите са неимунизирани. В момента са 30 и няколко, 33-ма ".

" Когато човек тръгне да се имунизира, той би трябвало да е наясно, че тези ваксини не са проучени както би трябвало, тяхното решение е обещано " под изискване " и ние не можем да знаем какво ще се случи след години, изясни Мангъров. Ако си за интензивното поделение, си " пасажер ", сподели още той и влезе в сериозен спор с доктор Аспарух Илиев по отношение на имунизациите, откакто доктор Илиев уточни, че имунизацията против морбили, против която Мангъров няма нищо срещу, е пусната публично в приложимост след тестване върху 2000 души, до момента в който за имунизациите против ковид тестванията бяха в границите на 70-80 000 и повече души.

" Който желае да се имунизира, дано се имунизира ", повтори няколко пъти Мангъров, само че твърдо остана на позицията си, че с цел да приказваме за добра ваксина, би трябвало да минат години т.е. резултатите от нея да се следят с години. Имаше и сериозен спор за осведоменото единодушие.

" Ако дойдете при мен за анестезия, няма ли да би трябвало да имате осведомено единодушие ", попита доктор Борис Таблов. А доктор Илиев добави, че осведоменото единодушие значи пациентът да е осведомен с показанията на препарата, който му се ползва, в това число страничните резултати - по брошура! Това не значи, че лекарят, извършващ операцията и производителят на препарата не носят никаква отговорност!

" Науката не е размишление. Науката е теоретичен опит, в който се организира тест и пробата вижда, че това има резултат ", заключи доктор Илиев. " Няма смисъл хората да умират, в случай, че има по какъв начин да се предпазят ", сподели и доктор Таблов.

Източник: Actualno.com
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР