Крайнодесният член на „Гордите момчета“ осъден на 10 години затвор

...
Гордото момче, което поведе бунта в Капитолия на САЩ, като
Коментари Харесай

Гордото момче, което поведе бунта в Капитолия на САЩ, като си проправи път в комплекса с полицейски щит, преди да се заснеме пушене на празнична пура е осъден на 10 години затвор.

Доминик Пецола, 46-годишен бивш американски морски пехотинец, се би с офицери по време на нападението на Конгресът на 6 януари 2021 г.

Той беше осъден за нападение над полицията и възпрепятстване на официално производство.

Друго гордо момче, Итън Нордиан, е изправен пред присъда по по-сериозно обвинение в бунтовна конспирация в петък.

Селфи видео, направено в деня на бунта, показва Пецола пушеше това, което той описа като "пура на победата" в сградата на Капитолия.

Pezzola и Nordean бяха изправени пред съд заедно с трима други членове на организацията, включително бившия председател Enrique Tarrio и американските военни ветерани Joe Biggs и Zachary Rehl.

В четвъртък Бигс и Рел бяха осъдени съответно на 17 и 15 години затвор.

От петимата Пецола беше единственият оправдан за бунтовнически заговор, обвинение, приложено към обвиняемите за заговор за сваляне на правителството или използване на сила „за предотвратяване, възпрепятстване , или забавяне на изпълнението на който и да е закон на Съединените щати".

Прокурорите обаче твърдят, че насилствените действия на Пецола по време на бунта изискват тежка присъда.

"Действията и показанията на Пецола не оставят никакво съмнение, че той е възнамерявал да повлияе или да повлияе на поведението на правителството чрез сплашване или принуда", пишат прокурорите в бележка за присъдата. „Той извърши терористични престъпления на 6 януари.“

Тази извънредна новина се актуализира и повече подробности ще бъдат публикувани скоро. Моля, опреснете страницата за най-пълната версия.

Можете да получавате извънредни новини на смартфон или таблет чрез приложението BBC News. Можете също да следвате @BBCBreaking в Twitter, за да получавате най-новите сигнали.

Публикувано преди 2 минутиПубликувано преди 3 часаПубликувано преди 1 час
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР