Горди сме, че достоен и смел човек като Вас е

...
Горди сме, че достоен и смел човек като Вас е
Коментари Харесай

Наградиха с българско гражданство сърбин, спасявал децата в река Лим


„ Горди сме, че заслужен и самоуверен човек като Вас е поискал да стане един от нас. Вие получавате правата на всеки български жител, където и да се намира по света. Както повеляват Конституцията на Република България и българските закони. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на публична гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, на която връчи български документи за идентичност на Сафет Баличевац. Сръбският жител е един от участниците в избавителната интервенция след автобусната злополука в река Лим на 4 април 2004 година Тогава починаха 12 деца от Свищов.

„ Каквито и мощни думи да произнесем през днешния ден в символ на благодарност към Вас, към всички спасители в река Лим – те ще звучат едва. Ще звучат едва на фона на нещастието, почернила освен няколко български фамилии, а цяла България, която изгуби без време свои рожби “, означи вицепрезидентът.

По думите й дейностите на спасителите от Лим са положителният образец по какъв начин постъпват същинските хора, образец са за това, че който желае да направи положително, може да го стори и със завързани ръце, както е споделил Достоевски. „ Днес, когато в нашия живот нахлуват омразата, опълчването, експанзията, отчуждението, Вие, господин Баличевац, показвате, че човешката доброта още има място сред хората “, съобщи Илияна Йотова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР