Гордея се с това, което Асоциацията на прокурорите в България

...
Гордея се с това, което Асоциацията на прокурорите в България
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев: Благодарение на Асоциацията на прокурорите днес сме по-сплотени и силни

Гордея се с това, което Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) прави и ще продължава да прави - тя пази и сигурен съм ще продължи да пази достолепието и професионалната чест на българските магистрати, освен на прокурорите, съобщи през днешния ден, 25.11.2022 година, основният прокурор Иван Гешев на тържествената конференция по случай 25 години от основаването на АПБ. Той поздрави членовете на съсловната организация с празника и означи, че през миналите години тя е постигнала доста. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

" Няма по-голяма поддръжка от това да бъдете предпазени от сътрудниците си, от приятелите си. Това дава подтик, мощ да работиш в полза на българските жители, на върховенството на закона и в последна сметка – на правораздаването “, добави Иван Гешев пред препълнената зала " Тържествена “ в Съдебната палата в София.

Главният прокурор акцентира, че и преди, и в този момент АПБ е подкрепяла освен прокурорите, само че и всички сътрудници - съдии и следователи.

" Последните няколко години бяха сложни. Съдебната власт, част от която е и прокуратурата, е подложена на невиждан политически напън. Персонален, за жалост, против съответни магистрати “, акцентира Иван Гешев. Той разясни, че една от аргументите през днешния ден прокуратурата да наподобява по този метод – сплотена и в добра кондиция, е, че Асоциацията на прокурорите е защитавала сътрудниците си.

" Подкрепя ги освен от политически, медийни и всевъзможен различен тип външни офанзиви, само че и от административен напън “, уточни Иван Гешев.

" Асоциацията сподели съпричастност, възприятие, емпатия към проблемите на българските жители, на българското общество и това е видно от самодейностите, които предприе Асоциацията на прокурорите дружно с Камарата на следователите “, означи основният прокурор. Той напомни акциите за даряване на кръв и кръвна плазма през 2020 година, както и доста други благотворителни акции на прокурорите и следователите през 2020 и 2021 година в разгара на пандемията от Ковид-19.

" Показахме, че като се изключи че сме съпричастни, сме и българи. И се гордея с тези начинания, с даренията, с построяването на паметника на един другар на България – американския президент Удроу Уилсън “, сподели Иван Гешев.

Главният прокурор акцентира, че Асоциация на прокурорите и Камарата на следователите в България работят по план за създаване на монумент на българските адвокати с главен принос за избавяне на българските евреи. Идеята е монументът да бъде подготвен идната година, когато се навършват 80 година от спасението на българските евреи – случай без казус в международната история.

Фактът, че Асоциацията на прокурорите в България съществува от 25 години значи, че тя върви по верния път, акцентира Иван Гешев. Той изрази убеденост, че организацията продължи да върви по него и в бъдеще, и ще се развива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР