Гордея се с отличното представяне на Илиана пред Европейския парламент

...
Гордея се с отличното представяне на Илиана пред Европейския парламент
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Гордея се с отличното представяне на Илиана Иванова пред ЕП

" Гордея се с отличното показване на Илиана пред Европейския парламент и с голямото болшинство, с което тя беше определена за комисар ", написа в профила си във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

" С огромно наслаждение посрещнах през днешния ден в централата на ГЕРБ новия български еврокомисар. Гордея се с отличното показване на Илиана пред Европейския парламент и с голямото болшинство, с което тя беше определена за комисар.

Обсъдихме последните елементи към Плана за възобновяване и резистентност, както и вероятностите на България за присъединение към Еврозоната и Шенген. Освен това говорихме за ролята на България за развиване на нововъведенията, компютърните и осведомителни технологии.

В края на срещата подчертах, че България и Европейската комисия ще продължат да работят в тясно съдействие по всички значими тематики за страната ни и Съюза. Двамата се обединихме и към извода, че Европа би трябвало да продължи да поддържа Украйна в битката против съветската експанзия ", написа още Борисов. 

Програмата на Иванова включва също срещи с президента на България Румен Радев, с министър-председателят акад. Николай Денков, с вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, с министъра на образованието и науката Галин Цоков, с министъра на културата Кръстю Кръстев, с министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева. На 29 септември ще организира среща с кмета на София Йорданка Фандъкова.



Комисар Иванова ще бъде и формален посетител на церемонията по връчване на Наградата за европейски жител на Европейския парламент за 2023 година на лауреатите от България. По-късно тя ще посети Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT и Националната финансово-стопанска гимназия в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР