Гордея се, че сте част от историята на нашия град

...
Гордея се, че сте част от историята на нашия град
Коментари Харесай

Дългогодишният съдия по водомоторен спорт Христо Басарболиев бе награден от кмета Пенчо Милков

„ Гордея се, че сте част от историята на нашия град и продължавате да бъдете образец за подражателство на младото потомство. Под Вашето управление стотици начинаещи спортисти са получили упътванията, нужни им, с цел да съумеят. “

С тези думи през днешния ден кметът Пенчо Милков посрещна дългогодишния арбитър и заслужил състезателен активист по водомоторен спорт Христо Басарболиев - Фери. В знак на благодарност към неговото дело той бе отличен с почетен плакет на Община Русе.

Доайенът на водомоторния спорт показа с кмета, че тази година е взел участие като арбитър на 150-ото си съревнование. Под неговото управление всички прояви минават без катастрофи, което е съществено достижение, имайки поради естеството на дисциплината.

Кметът разиска с Христо Басарболиев развиването на водомоторния спорт в града, както и опциите за бъдещо взаимно присъединяване в европейски планове, които да подобрят занемарената през годините материална база на спортуващите. Пенчо Милков увери, че Община Русе ще спомага по всевъзможен метод градът още веднъж да стане хазаин на районни и национални шампионати.

Русенецът Христо Басарболиев е един от най-активните български съдии на държавни шампионати и интернационалните шампионати в страната. Той е и някогашен народен играч по водомоторен спорт. По време на своята спортна кариера Басарболиев става неведнъж първенец в класовете – ОВ-350 и ОА-250. На интернационален шампионат в Кърджали той финишира втори в клас ОС-500, класирайки се след международния първенец Даниш от Германия.

На срещата участваха още заместник-кметът Енчо Енчев и журналистът и активист на Българската федерация по водомоторен спорт Александър Недков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР