Гордън Рамзи никога не е пазил в тайна своето благоговение

...
Гордън Рамзи никога не е пазил в тайна своето благоговение
Коментари Харесай

Защо Гордън Рамзи смята, че калифорнийското вино е сред най-добрите в света

Гордън Рамзи в никакъв случай не е пазил в загадка своето страхопочитание към виното. Рамзи, който в миналото е готвил за принцеса Даяна, декларира на уеб страницата си: " Виното постоянно ме е очаровало - комплицирана композиция от традиция, изкуство, просвета, земя и хора, всички уловени дружно в чаша. "
 Вино за половин милион - кои са най-скъпите виновност в света
5 от най-скъпите виновност в света

Ето кои заемат челните места

Освен това, когато се разискват най-популярните винени дестинации, домакинът на Hell`s Kitchen дава да се разбере, че виновността в Калифорния се конкурират почтено с тези във Франция, Италия или който и да е различен винопроизводствен район.

" Времето ми в Калифорния ме убеди, че калифорнийските виновност се подреждат измежду най-хубавите в света ", споделя популярният готвач. " Страстните винопроизводители в районите с по-хладен климат на Калифорния създават вкусни, уравновесени виновност, които допълват нашата кухня. "
 Снимка 658123

Чувствата на Рамзи към калифорнийските виновност може би са повода той да избере да си сътрудничи с основаното в Монтерей, Калифорния лозе Seabold Cellars, когато основава своя лична линия веган виновност. С близо 3000 винарни и 4600 лозя, Калифорния несъмнено е мощна страна в света на виното, само че дали нейните бутилки алено, бяло и розе са наедно с тези на френския вид?
 Защо в никакъв случай да не слагаме лед на бялото вино
Защо в никакъв случай да не слагаме лед на бялото вино

Как да запазим бялото вино идеално охладено

Калифорнийските виновност в действителност се приближават с качествата си до френските, а в някои случаи са дири и по-добри. Например, през 1976 година на известната дегустация на вино Judgment of Paris, калифорнийското Stag`s Leap Cab от 1973 година излиза на върха по време на кьорав тест за дегустация, извършен от група френски винени съдии.
 Снимка 658122

На същата дегустация шардоне от Напа също се оказва по-добро от своите френски съперници. От този миг нататък калифорнийските виновност са спечелили голям брой самопризнания и страхотна известност, което улеснява разбирането за какво Гордън Рамзи им симпатизира толкоз доста.
 Снимка 658121

Всъщност повече от 95% от целия експорт на вино в Съединени американски щати идва от Калифорния - като континентална Европа е измежду феновете на нейните шардоне, кабернета, сира и пино ноар. Но си коства да се означи обаче, че Калифорния изнася единствено 3% от своето вино. Това значително се дължи на обстоятелството, че множеството лозя са дребни и търсенето на техните виновност на локално равнище е толкоз огромно, че те просто нямат задоволително за експорт, както означават и от Tasting Table.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР