Гордън Хейуърд напуска Юта след 7 сезона с екипа на

...
Гордън Хейуърд напуска Юта след 7 сезона с екипа на
Коментари Харесай

Хейуърд взе решение, отива в Бостън

Гордън Хейуърд напуща Юта след 7 сезона с екипа на Джаз. 203-сантиметровото крило ще поеме към Източната конференция, където ще се събере с колежанския си треньор Брад Стивънс и ще заиграе за Бостън Селтикс. Новината стартира да циркулира в медийното пространство още в последните часове на вчерашния четвърти юли, само че сътрудникът на Хейуърд отхвърли информацията, с цел да може малко по-късно към този момент някогашната звезда на тима от Солт Лейк Сити да оповести решението си посредством известната платформа The Players’ Tribune, сходно на Кевин Дюрант предишното лято.

“Това бе най-тежкото решение, което е трябвало да направя през живота си. Това беше може би най-дългият уикенд, който съм имал. А днес… Днес бе един от най-лудите дни за мен изобщо. Но трябваше да съм сигурен, че ще направя това по верния начин”, стартира Хейуърд.

Бившият състезател на колежанския Бътлър прибавя, че с изключение на с Бостън се е срещал и с представители на Маями и досегашния си отбор Юта.

“След седем години в Юта, взех решение да се присъединия към Бостън Селтикс. Има доста неща, които ме насочиха в тази посока. Специалната история, самият град и победния нрав, както и несъмнено Брад Стивънс. Имаме незавършена работа дружно, от 2010 година, когато напуснах Бътлър, с цел да отида в НБА. И толкоз години по-късно, това към момента чака. А точно, да спечелим титла”, написа още Хейуърд, който дебютира в Мача на звездите този сезон.

27-годишният състезател благодари на всички в Солт Лейк Сити и на всички в организацията на Юта Джаз, като макар разочарованието, получи същото отношение назад от управлението.

“Гордън бе значима част от фамилията на Джаз за последните седем години. И колкото и да сме разочаровани, че той ще продължи другаде, ние му благодарим за всичко и пожелаваме всичко най-хубаво на него и фамилията му”, гласи късото известие от страна на притежателя на Юта Гейл Милър.

За седемте си години в Юта Хейуърд записа приблизително по 15.7 точки, 4.2 битки и 3.4 асистенции и игра два пъти в плейофите. Договорът му със Селтикс е за четири години и общо $128 милиона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР