Горда българка съм, няма да им се дам. С подкрепата,

...
Горда българка съм, няма да им се дам. С подкрепата,
Коментари Харесай

Баба Дора: Горда българка съм, няма да им се дам. Стадото й оцеля

Горда българка съм, няма да им се дам. С поддръжката, която имам, би трябвало да бъда доста мощна. Това сподели в утринния блок на БТВ баба Дора от Шарково, чието стадо от кози остана единственото оживяло в селото, където управляващите евтанизират домашните животни поради африканска чума.

Не имам вяра на Агенцията по храните, те лъжат. Дават подправени документи. За да подпишеш документ, би трябвало да си сигурен в него, добави дамата.

Дано тази борба приключи с добър край, сподели още баба Дора.

В диалога се включи и Наталия, която оказва помощ на баба Дора. Тук съм, с цел да покажа на тази жена, че не е сама, че младежите я поддържат. Баба Дора не е спала от четири дни, всеки ден е на успокоителни. Това не е казусът на баба Дора, това е проблем на цяла България. Затриват труда на хората, съобщи младата жена.

Стадото на баба Дора беше избавено благодарение на десетки протестиращи от цялата страна, които построиха укрепление и стопираха ветеринарните лекари.

Късно следобяд през вчерашния ден и полицията се изтегли.

На четвъртия ден от началото на евтаназията на добитък поради чума в региона пристигнаха и политици.

В Добричко имало птичи грип и са били обезщетени хората за патка по 250 лева Е, може ли една патица да я сравняваш с една овца? Кой ги взема решение тия работи?, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От Българска социалистическа партия подадоха сигнал във Върховен административен съд – поради разминаване в датите на заповедта за изтребване на животните и резултатите от пробите, излезли пет дни по-късно.

Рано сутринта ветеринари влязоха във фермата на Динко. Два часа по-късно той остана без 180 овце и крави.

Хората са обезпокоени и че избитите животни се загробват до чешмите на селото.

Днес в регионите под карантина се чакат специалисти от Европейската комисия.

Снощи от държавната пресслужба оповестиха, че министър председателят Бойко Борисов е наредил да се сътвори действен щаб, който ще координира обстановката с битката против разпространяването на чумата. Щабът ще следи поддръжката, която се оказва на стопаните, чиито животни са наранени.

В щаба са министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на земеделието, Румен Порожанов, изпълнителният шеф на БАБХ Дамян Илиев, ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев, шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Бургас и Ямбол и представители на Гранична полиция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР