Горд съм, че въпреки непрекъснатите ми отсъствия от дома дъщеря

...
Горд съм, че въпреки непрекъснатите ми отсъствия от дома дъщеря
Коментари Харесай

Проф. Христо Пимпирев е горд, че е успял да бъде добър баща въпреки многото си пътувания

Горд съм, че макар непрекъснатите ми отсъствия от вкъщи щерка ми сподели такива хубави думи за мен във филма– значи не съм се изложил като татко. Това сподели проф. Христо Пимпирев, за който журналистът Мария Чернева направи документалния филм филм " Да бъдеш Христо Пимпирев “. Той беседва с водещите Хари и Жоро в " Денят на Фокус “ по радио " Фокус “.

" Дъщеря ми израстна като човек, подари ме с внучка, работи като правист – тя е осъществена в живота си. Искам да оставя след себе си уважението и любовта на хората, с които работя, на околните си на първо място. Моите книги и филми също ще останат след мен. Надявам се споменът за мен да е прекрасен “, искрено показа проф. Пимпирев.

Той сподели също, че постоянно е " под пара “, защото следва да замине българският транспортен съд " Св.Св. Кирил и Методи “ към Антарктида. " Освен това пътувам из страната, тъй като доста хора се интересуват от антарктическите експедиции. Особено мощен интерес има у младите и децата – през днешния ден пътувам за Кърджали, където ще има показване на книгата ми " Антарктическия стопаджия “. Предстоят ми събития в Бургас, а през уикенда ще бъда в подготвителния лагер, който приготвя пътуването на Антарктида “, показа част от заетия си график проф. Пимпирев.

" Когато не съм на Ледения континент, приготвям всяка последваща експедиция за Антарктида. Непрекъснато има нови планове по тази тематика. Англичаните приготвят антарктическите си експедиции две години и половина преди началото им. Водя и лекции на студенти, работя в Университета “, описа още за наситената си със събития стратегия професорът.

Като дете е мечтаел да бъде капитан на транспортен съд или водач. Геологията не е толкоз надалеч от тези специалности, тъй като всички те допускат непрестанно придвижване, счита Христо Пимпирев. " Пътешествията са неизменима част от работата ми. Всеки ден е друг, предлага доста контакти с разнообразни хора, човек натрупа доста усещания. Геологът работи не в канцеларията си цялостен живот, а на открито, в планините – изследва “, приключи диалога проф. Пимпирев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР