Горд съм, че българската нация умее да отбелязва празниците на

...
Горд съм, че българската нация умее да отбелязва празниците на
Коментари Харесай

Радев на церемония за Ханука: Горд съм, че българската нация умее да отбелязва съвместно празниците на всички свои общности

Горд съм, че българската нация умее да отбелязва празниците на всички други народи. Това сподели президентът Румен Радев по време на церемонията за отбелязването на еврейския празник Ханука – Празникът на светлината, която се състоя в Централната софийска синагога.

Държавният глава възпламени главната свещ, с която се насочва обръщение за мир, съгласие и триумф. „ Щастливи сме с моята брачна половинка да бъдем довечера тук и дружно да отбележим Ханука – Празникът на светлината. За мен е чест да запаля една от свещите и да продължа традицията българският държавен глава да отбелязва взаимно с еврейската общественост в България този хубав празник“, сподели Радев.

„Горд съм, че българската нация умее да отбелязва дружно празниците на всички други народи. Българските евреи постоянно са стояли паралелно със своите сънародници за просперитета на духовно извисена България, по тази причина не е знамение спасението им в мрачните дни на войната. Не е инцидентно, че България не даде своите евреи. И в случай че през днешния ден крайният шовинизъм и екстремистките политически разбирания се пробват да се прокраднат в нашето всекидневие, да пренапишат нашата история, да заразят с ненавист децата ни, то убеждавам ви, че ние ще бъдем дружно още веднъж в битката за справедливостта. В дните на Ханука свещите не озаряват само еврейските домове, те ни демонстрират, че най-голямото знамение е да живеем в мир и съгласие “, означи президентът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР