Горчицата, освен като подправка, може да се използва и по

...
Горчицата, освен като подправка, може да се използва и по
Коментари Харесай

Горчицата има невероятни приложения и ползи в ежедневието

Горчицата, с изключение на като фалшификация, може да се употребява и по разнообразни, доста потребни способи, които нямат нищо общо с храната?

Горчицата може да бъде люта или сладка, според от това по какъв начин се подготвя. Хората по целия свят я употребяват най-вече като фалшификация, а може да има най-различни приложения.

Може би знаете, че горчицата съдържа потребна примес от витамини (A, B1, B2, B3, B6, C, Е, D, бета-каротин) и минерали (натрий, калий, калций, магнезий, желязо, мед, цинк, манган, селен, фосфор и други),
които оказват позитивно влияние върху доста органи и системи от човешкото тяло.

1.Балсам за коса
Ако косата ви е суха и краищата ви цъфтят, можете да употребявате горчицата като натурален еликсир. След измиване на косата, нанесете малко горчица и оставете за най-малко няколко часа. Може да го извършите вечерта. На сутринта можете просто да измиете косата си и ще забележите, че тя наподобява доста по-красива и по-здрава.

2.Маска за лице
Горчицата е идеална за кожата, като оказва помощ да се отървете от фините бръчки. Нанесете на лицето си за пет минути, като се уверите, че региона към очите ви не е намазана.

3.Успокоява кожата при изгаряния
Ако се изгорите, нанесете горчица. Това в действителност отстранява чувството за парене, даже в случай че смятате, че подправката ще утежни нещата.

4.Премахва болките в гърлото
Боли ви гърлото и нищо не ви оказва помощ? Тогава за какво да не опитате с горчица? Смесете една супена лъжица горчица с малко количество лимонен сок, една супена лъжица мед и една чаена лъжичка сол. Поставете сместа в тенджера, прибавете малко количество вода и кипнете. Оставете да се охлади. Изплакването с този разтвор може да помогне за лекуване на възпаленото гърло.

5. Неутрализира мощните миризми

Горчицата може да помогне да се отървете от неприятните миризми от контейнери, бутилки и други Просто поставете семена от горчица в съд от който усещате миризма и прибавете малко вода. След това разклатете и изплакнете няколко пъти с течаща вода. Миризмата ще изчезне.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР