Гората в Странджа е превърната в сметище от нелегално преминаващите

...
Гората в Странджа е превърната в сметище от нелегално преминаващите
Коментари Харесай

Гората в Странджа е превърната в сметище от преминаващите мигранти

Гората в Странджа е превърната в бунище от незаконно преминаващите турско-българската граница. Остава и рискът от произшествия с мигранти по време на ловните излети, предизвестяват от ловните дружинки в крайграничната община Болярово.



„ Минаваме и намираме по 20 – 30 сака, якета, спални чували , всичко това хвърлено в гората. Хвърлят кецове, маратонки, консерви, бутилки . И всичко това, като духне вятъра, е накачено по дърветата. Гората е цялостна с отпадъци , просто не знам по какъв начин ще се почисти това нещо. Все едно се намираш на бунище “, описа Иван Иванов, ръководител на една от дружинките в Ловно-рибарско съдружие „ Странджа “.

Според него мигрантският напън не е намалял и през зимата. Много постоянно самите ловни дружинки алармират граничните управляващи за незаконно минали държавната граница. „ Мигранти колкото искаш има, цяла вечер маршируват из гората . Обаждаме се, идват и ги прибират “, добавя Иванов.

Всички дружинки минават специфичен инструктаж преди ловджийски излет. „ Задължително да се внимава, да не се отстреля някой. Слава Богу до момента нямаме такива произшествия “, сподели още ръководителят на ловната дружинка.



Кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов също неведнъж сигнализира за нерегламентираните сметища , формирани след прекосяване на мигранти.

Местната власт дружно с горски и гранични чиновници проведоха няколко акции за разчистване на горските територии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР