Гората.бг ще подари днес 15 000 плодни, медоносни и горски

...
Гората.бг ще подари днес 15 000 плодни, медоносни и горски
Коментари Харесай

Подаряват 15 хил. дръвчета на варненци, канят гражданите да се включат в засаждане

Гората.бг ще подари през днешния ден 15 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Варна и района, като ги раздава непосредствено на всеки искащ, научи Moreto.net.

Раздаването ще стартира от 9:30 ч. през днешния ден (3 април) на паркинга на магазин " Метро " (ул. „ Атанас Москов “ 2) и ще продължи до 13.30 ч.

Ще се подаряват плодни фиданки - ябълки, облачинска вишна, орехи, сливи (жълта афъзка), махалебка (череша), лешници (Ран Трапезундски), както и ясени, борове, златен дъжд, акация, шестил, липа, явори и други

Ще бъдат дадени и указания за предпазване, засаждане и грижа. Ще може да получите по колкото желаете дръвчета - 10, 20 или колкото можете да засадите, допълват уредниците

От Гората.бг молят хората да носят употребявани, само че здрави найлонови пликове, торбички или дребни чували.

Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Вишните, орехите, сливите (жълта афъзка), лешниците са непосредствено плододаващи сортове, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

С присъединяване в акцията се съгласявате, че ще извършите засаждането на фиданките законно и на подобаващи за дървесния тип места. По никакъв метод няма да продавате предоставените дръвчета. Ако приемате дръвчета за други хора, се задължавате да ги информирате за волята на донора и ще носите отговорност за техните дейности или бездействия като за свои.

Линк към събитието във " Facebook ":

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР