Гората.бг ще подари 55 хиляди плодни, медоносни и паркови дръвчета

...
Гората.бг ще подари 55 хиляди плодни, медоносни и паркови дръвчета
Коментари Харесай

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци

Гората.бг ще подари 55 хиляди плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от София и района на 30 март, събота от 10:30 ч пред НДК. Това оповестява на уеб страницата на Гората.бг Никола Рахнев. Така дружно ще се доближим до задачата от 1 милион засадени от доброволци дървета за този сезон и общо 3,5 милиона до момента, прецизира той.
Гората.бг ще раздава на всеки искащ кайсии, круши, праскови, череши, сливи, бадеми, дюли, вишни (облачински), ябълки (подложка), череша (махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни ароматни липи, красиви норвежки кленове, бели акации, обичайни явори, полски и планински ясени, дъхави люляци, дъбове (цер), типичните за София кестени и други
Повечето фиданки са 40-180 см., елементарно се прихващат, подобаващи и лесни са за засаждане в друга среда. Размерите варират. Дъбовете, яворите, акациите – са по-дребни (до 40 см), а ясените, норвежките кленове и някои от плодните са и над 2 метра.
Крушите, черешите, сливите (сини и жълта афъзка), бадемите, прасковите, дюлите, кайсиите, вишните и орехите са непосредствено плододаващи - 5000 от тях са и облагородени. Ябълките и черешите не са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат.
Ясените, норвежките кленове, люляците, липите са във тип и размер подобаващ за озеленяване и засаждане в градска среда. Яворите и дъбовете също са подобаващи, само че са дребноразмерни. Плодните не са подобаващи за градска среда.
За да засадите в града законно ви е нужно позволение от общината, напомнят донорите. Всеки взел дръвчета ще получи указания за предпазване, засаждане и грижа. Нужно е дръвчетата да се съхраняват вярно до засаждане. Добре е да се засадят оптимално скоро и да се поливат постоянно – това ще подсигурява в огромна степен триумф.
Всеки искащ ще може да получи колкото желае дръвчета или колкото може да засади. Ограничения могат да се наложат при огромен интерес към съответни типове плодни фиданки, с цел да стигнат за всички.
Дарителите чакат от хората да поставят оптималната грижа за оцеляването на колкото се може повече дръвчета. Изискването им е дареното да не се продава и при опция хората, които са взели дръвчета, да споделят фотоси от засаждането или развиването на дръвчетата в групата Гората.бг във Facebook.
Ще създадем София по-красива, по-зелена и по-чиста за всички нас, ще оставим нещо за децата ни, споделят от Гората.бг. Ще помогнем на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР