Гората.бг, ще подари 12 500 плодни, медоносни и горски дръвчета

...
Гората.бг, ще подари 12 500 плодни, медоносни и горски дръвчета
Коментари Харесай

12 500 дръвчета ще дари в Русе Гората.бг

Гората.бг, ще подари 12 500 плодни, медоносни и горски дръвчета и шубраци на хората от Русе и района, като ги раздава непосредствено на всеки искащ. Акцията ще стартира в събота, в 15 часа, на паркинга на Национална агенция за приходите.

“Ще подаряваме плодни, медоносни и паркови дървета и шубраци от над 10 типа - дюли, облагородени сини сливи, диви череши, явори, ясени, дъбчета (цер), златен дъжд, бяла акация, малини, лавандули и други, изясни в изявление за Дарик радио Никола Рахнев, създател на Гората.бг

Повечето дръвчета са 30-120 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2,5 метра, а церът е едногодишен.

Малините, сливите, дюлите, са непосредствено плододаващи, черешите НЕ са облагородени (подложки са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

“Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво!Така дружно ще се доближим до задачата ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 2.5 милиона) и ще създадем Русе и региона по-зелени, красиви и чисти ” добави Рахнев.

Той разясни, че за всеки, който вземе дръвче ще имаподробна информация за типовете, дружно с указания за предпазване, засаждане и грижа. Ще бъдат качени и тук в събитието.Всеки искащ щеможе да получидръвчета колкото може да засади

Желаещите би трябвало да си носятздрави найлонови пликовеили дребни чували.

Чуйтецялото изявление в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР