Горанов: Не мога да преценя има ли вреда от размяната

...
Горанов: Не мога да преценя има ли вреда от размяната
Коментари Харесай

Горанов: Не мога да преценя има ли вреда от размяната на ваксини с Турция

Горанов: Не мога да преценява има ли щета от размяната на ваксини с Турция
Не мога да преценява, по тази причина се води и това правосъдно съревнование. Има изказване на прокуратурата за настъпила вреда. Има цивилен иск от страна на Министерство на здравеопазването с изказване за настъпила вреда. Оттам нататък единствено съдът може да реши дали това е по този начин или не. Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори на въпроса дали има настъпила щета за страната след случая на размяната на ваксини с Турция през 2015 година, за който има повдигнатото обвиняване на някогашния здравен министър от Петър Москов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Заедно с други членове на тогавашния кабинет през днешния ден Горанов даде свидетелски показания по делото в Специализирания углавен съд, от които стана ясно, че самият той не е подписал взетото от Министерски съвет неприсъствено решение за имунизациите, само че с подписът си е одобрил финансовата аргументация към него.

„ Аз първото решение не съм го подписал, може би съм бил в чужбина или не мие предявено за автограф, само че съм подкрепил финансовата аргументация към него. След това има още две решения през 2015 година, които също са взети неприсъствено “, изясни пред публицисти Горанов.

Финансовата аргументация има за цел да покаже дали ще договорката ще има влияние върху държавния бюджет и респективно върху бюджета на Министерството на здравеопазването. „ Видно от нея се твърди, че няма да се постановат спомагателни разноски и тя е утвърдена “, акцентира Горанов.

Срещу някогашния здравен министър Петър Москов е повдигнато обвиняване поради признатите като подаяние през 2015 година от Министерството на здравеопазването на Турция 100 хиляди дози ваксина за деца „ Пентаксим – 0.5 мл. ” и 100 хиляди дози ваксина „ Хепатит Б “ – „ Еувакс Б “, които не са позволени за приложимост на територията на България. Според прокуратурата от дейностите на Москов тогава са настъпили вреди за българското здравно министерство в размер на 325 233,87 лева, само че и неимуществени вреди, изразяващи се в съмнение на жителите в активността му. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР