Горанов: Еврото не е сребърен куршум“ за проблемите в икономиката

...
Горанов: Еврото не е сребърен куршум“ за проблемите в икономиката
Коментари Харесай

Горанов: Еврото не е „сребърен куршум“ за проблемите в икономиката

Горанов: Еврото не е „ сребърен патрон “ за проблемите в стопанската система
Еврото не е „ сребърен куршум", то няма да реши всички структурни проблеми на българската стопанска система, само че опитът на всички страни демонстрира, че то е една добра основа за по-ускорено икономическо развиване. Най-малкото поради повишение на доверието и ставането на част от клуба на богатите страни.

Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министър Горанов взе присъединяване в 13-ата годишна среща на бизнеса с държавното управление, на която се разисква пътя към Еврозоната, резултатите върху стопанската система и какво би трябвало да направи бизнесът, с цел да е подготвен за тази стъпка. По време на форума се дискутират значимите промени и задължения, които държавното управление би трябвало да направи, с цел да подсигурява приемането на България в ERM2 и последващата интеграция в съюза.

„ Нито една от ограниченията, които се постанова да предприемем не е срещу българското общество. Всяка една от тях ще докара до по-голяма сигурност на финансовата система, по-добро качество на държавното ръководство и сигурно до по-добра вероятност пред стопанската система “, безапелационен бе Горанов.

Той увери, че сегашното държавно управление ще направи всичко належащо приемането на еврото в България да бъде доведено до сполучлив край и го дефинира като национална цел, която би трябвало да получи поддръжката на всички.

„ Не виждам причина за някакви политически разтърсвания и промяна на курса към еврото, т.е. промяна на посоката, която настоящето държавното управление е задало. За мен момента, в който успеем да включим българския лев в ERM2, нещата значително ще станат необратими. Живея с мисълта и чувството, че в политическите партии, систематичните такива, има съвсем 100% консенсус “, счита финансовият министър.

Той разяснява и отправените неотдавна от страна на Българска социалистическа партия апели, която е главната опозиционна партия в страната, че България не би трябвало да бърза по пътя си към присъединението към Еврозоната. „ Няма нито една смислена причина за страна с закрепен валутен курс да не бърза да се включи в една от най-мощните стопански инфраструктури, наречена евро “, аргументира се Владислав Горанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР