Горан Ракич, председател на Сръбска листа, най-голямата партия на косовските

...
Горан Ракич, председател на Сръбска листа, най-голямата партия на косовските
Коментари Харесай

Сръбски депутати искат изтегляне на сърбите от всички институции на властта в Косово


Горан Ракич, ръководител на Сръбска листа, най-голямата партия на косовските сърби, разгласи, че на 5 ноември ще се състои среща на всички представители на институциите на управляващите в Косово, на която ще бъде препоръчано изтеглянето на сърбите от институциите в Северно Косово, съобщи организация Танюг.

По информация на организацията Ракич е възнамерявал в събота незабавна среща на представителите на институциите в Северно Косово, на която ще предложи на всички сърби да се изтеглят от косовските институции.

Той означи, че повода за тези съществени ограничения от страна на депутатите е станало решението на Прищина да в профил от служба шефа на Северното районно полицейско ръководство Ненад Джурич, който отхвърли да издава предизвестия и санкции на сърбите в Северно Косово, които не са сменили регистрационните номера на сръбски на колите си с косовски номера.

Косовските управляващи взеха решение да глобяват всички, които не са сменили сръбските регистрационни табели, от 1 ноември. Глобата възлиза на 150 евро, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР