Горан Иванишевич заяви, че вече е изгубил всякаква надежда, че

...
Горан Иванишевич заяви, че вече е изгубил всякаква надежда, че
Коментари Харесай

Иванишевич: Нямам надежда, че Джокович ще играе на US Open


Горан Иванишевич съобщи, че към този момент е изгубил всякаква вяра, че Новак Джокович ще бъде позволен на US Open. Настоящите противоепидемични ограничения в страната не разрешават допускането на неимунизирани чужденци, какъвто е Джокера, само че все пак той продължава да тренира на хард в очакване на положителен поврат.

Очевидно обаче Иванишевич не споделя неговия оптимизъм. В изявление за La Repubblica някогашният №2 разкри, че не таи очаквания международният №6 да играе в Ню Йорк, защото всичко зависи от американското държавно управление.

„Новак ще направи всичко допустимо и даже ще подаде молба за специфична виза, само че до US Open остава по-малко от месец. Лично аз нямам никаква вяра. Не мисля, че Джо Байдън ще промени наредбите преди началото на шампионата. Според мен ситуациятае абсрудна. Ако си имунизиран, само че дадеш позитивна проба за Covid-19, можеш да влезеш в Щатите, само че не и в случай че си неимунизиран с негативна проба. В света на спорта има прекомерно доста политика“ – съобщи първенецът на Уимбълдън за 2001 година

Иванишевич бе запитан и какво е мнението му за първата ракета на Италия – Яник Синер. В неделя международният №10 завоюва първата си купа за сезона, побеждавайки Карлос Алкарас на финала в Умаг. Няколко седмици по-рано роденият в Сан Кандидо тенисист бе доста покрай това да отстрани Джокович на четвъртфинала на Уимбълдън, само че позволи поврат от 2-0 сета.

„Винаги съм харесвал доста Синер, още откогато беше дете. Той е доста надарен, само че и е доста непретенциозен в това време. Той е бъдещето на тениса и съм сигурен, че ще завоюва доста трофеи от Големия шлем. Видяхте го против Ноле в Лондон – Яник игра превъзходно в първите два сета, само че по-късно позволи неточност и стартира да подхожда прекомерно внимателно. Срещу състезател като Новак не можеш да си позволиш нещо сходно. Трябва да го довършиш, когато имаш шанс“.

Иванишевич добави, че съгласно него Синер ще стане по-добър състезател от Матео Беретини, като в това време изрази убеждението, че бъдещето пред италианския тенис е доста ярко.

„През последните месеци Яник усъвършенства доста сервиса си, въпреки че съгласно мен придвижването и позиционирането му по корта към момента не е толкоз положително. В момента сервисът не Беретини е по-добър, само че в случай че би трябвало да приказвам като почитател, несъмнено одобрявам Синер повече. Допада ми както като състезател, по този начин и като човек“.

„Матео също е страховит. Има превъзходен сервис и слайс бекхендът му е доста ефикасен, само че съгласно мен Синер ще стане по-добър от него. Той постоянно намира излаз от сложните обстановки и нападна чудесно както с форхенд, по този начин и с бекхенд от главната линия. Ако стартира да излиза по-често на мрежата и усъвършенства волетата си, сигурно ще бъде един от най-хубавите в света и ще е съвсем невероятно да бъде надвит. Именно тези неща му липсваха в мача против Джокович на Уимбълдън“ – приключи Иванишевич.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР