Горан Иванишевич вероятно има една от най-трудните и същевременно приятни

...
Горан Иванишевич вероятно има една от най-трудните и същевременно приятни
Коментари Харесай

Иванишевич: Истинският Джокович стъпи на корта в събота и никой не може да се мери с него

Горан Иванишевич евентуално има една от най-трудните и в същото време приятни работи на планетата. Треньорът на Новак Джокович нееднократно е споделял какъв брой е мъчно да се работи със международния номер едно поради неговия перфекционизъм и извънредно сложен темперамент, който е повода да бъде по-рязък с хората от щаба си в сложните моменти.

Хърватинът обаче също чудесно знае какво е да се съревноваваш за огромните титли в тениса и се трансформира в неделима част от триумфите на 24-кратния първенец от Шлема, а ето и по какъв начин експертът е видял в профил спечелването на седмата купата от финалите не ATP на своя играч:

" Трябва да благодаря на Яник, тъй като той оказа помощ на Новак да доближи до 1/2-финалите с успеха си против Руне. Оттам насетне знаех, че Джокович ще завоюва купата, тъй като видях менталната смяна у него. Истинският Новак Джокович стъпи чак в събота на корта Торино, а когато той е там, то никой не може да се съревновава с него.

Усетих разликата в погледа му, когато уикендът пристигна. Загрявката и тренировката бяха разнообразни, в случай че щете и самата му походка в съблекалнята. Всичко изглеждаше доста по-положително. Видяхте по какъв начин се надъхваше самичък още от първата извоювана точка в мача си с Алкарас и вдигаше пестник във въздуха. Той беше извънредно положителен. Вярно е, че Алкарас пропускаше доста топки за личните си стандарти и не игра най-хубавия си тенис, само че е мъчно да победиш Карлос с 6:3 6:2, в случай че ще и той да изпозлва лявата си ръка.

Много е мъчно да победиш Новак два пъти в една и съща седмица. Финалът беше изцяло друг мач. Ноле подходи по различен метод тактически по отношение на срещата му с Яник от груповата фаза.

Никак не е елементарно да се справяш с човек като Джокович, когато загуби. Първият им дуел с Яник приключи късно вечерта във вторник и въобще не го видях на идващия ден. Нямах никаква визия какво се случва с него до четвъртък и дали въобще ще излезе да играе против Хуркач, или е решил да се прибираме у дома. Просто седях и чаках ли, чаках, до момента в който най-сетне разбрах, че въпреки всичко е решил да продължи присъединяване в шампионата. 

Много е мъчно да намериш място за усъвършенстване с него, само че той не стопира да търси такова. Това е добра вест за него и ужасна такава за мен, както и за останалите членове на екипа. Мисля, че той усъвършенства доста волетата си, самата си игра на мрежата и позиционирането. Истина е, че през вчерашния ден пропусна някои  лесни волета, единствено че генерално се усеща към този момент надалеч по-уверен в тази част от играта и е кадърен да прави страхотни волета.

Преди беше доста елементарно да го разминеш на мрежата, до момента в който нещата надалеч не стоят по този метод сега. Той се усеща удобно наоколо до мрежата и изигра две-три извънредно значими волета в дуела си с Медведев на финала на US Open. Новак не се опасява да излиза напред и удря доста по-здраво топката от форхенд. Виждаме го по какъв начин играе ударите си все по-често с оптималната мощ и даже минава границата от 200 километра в час на втори сервис - споделя някогашният притежател на купата от Уимбълдън пред уеб страницата на ATP.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР