Google Завод в промишлена зона Север, която ще даде работа на

...
Google
Завод в промишлена зона Север, която ще даде работа на
Коментари Харесай

Мащабна инвестиция в Бургас! Нов завод за 124 млн. евро дава работа на стотици

Google Завод в промишлена зона " Север ", която ще даде работа на стотици бургазлии, може да бъде издигнат в Бургас. В Общинска администрация  е постъпило заявление за капиталово желание от   " 2 МЕКС “ ЕАД за осъществяване  на Комплекс за произвеждане на железопътни колела, оси, гуми и аксиално - симетрични детайли, откри информация на Burgas24.bg .  

Размерът на цялата инвестиция е 124 000 000 евро в материали и активи и основаване на от 240 до 384 нови работни места за високо-квалифицирани специалисти и служащи. Планираният размер на първия стадий от инвестицията е 167 444 473 лв., с предстоящ брой работни места 115.

Инвеститорът ще построи произвеждане, което е мощно лимитирано в международен мащаб. Предвижда се създадените артикули да бъдат публикувани на международния и европейския пазар.

За реализацията на инвестицията е належащо създаване на ЖП гара и железопътни линии, в това число пътища за достъп, моторни пътища, автомобилни и железопътни везни, товаро-разтоварителна техника, хранилища. Изисква се и съществуване наоколо на комерсиално пристанище с контейнерен терминал. Изготвени са и прединвестиционни изследвания за създаване на нова железопътна връзка към съществуваща железопътна инфраструктура.

За осъществяване на инвестицията са нужни терени с обща повърхност към 62 дка, с опция за обезпечаване на ЖП връзка. Подходящи за това са парцели, ситуирани в ПЗ " Север “, благосъстоятелност на Община Бургас, на " Индустриален и логистичен парк - Бургас “ АД, както и парцели частна благосъстоятелност, за които вложителят се намира в договаряния с частния притежател, излиза наяве от докладна бележка в Общинския съвет, входирана от кмета на Бургас Димитър Николов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР