Google взе решение да придобие 10% дял в Anthropic, за

...
Google взе решение да придобие 10% дял в Anthropic, за
Коментари Харесай

Google инвестира 300 млн. долара в изкуствен интелект, който издържа изпит по икономика и право

Google взе решение да придобие 10% дял в Anthropic, с цел да стане негов финансов и механически настойник. Интересът към компанията, подплатен с 300 млн. $, е приемане на надзор над технологията за изкуствен интелект /AI/, наименуван " Клод ". Той наскоро съумя да издържи изпит по стопанска система и право в университета „ Джордж Мейсън “. Така Гугъл публично влиза в конкуренцията за основаване на комерсиална версия на изкуствения разсъдък.

Всъщност за Гугъл мярката е частично насилствена - колосът в търсенето в развиването на AI, наваксва откакто OpenAI, поддържан от Microsoft, към този момент е с няколко обиколки напред. Това не е изненадващо, защото Microsoft влага $10 милиарда в стартъп. По-важното е, че с помощта на съвсем безплатния достъп на потребителите до него, ChatGPT AI се учи и пораства доста бързо във връзка с опциите си.

Според наличните данни, Microsoft желае да комбинира в близко бъдеще ChatGPT и услугата за търсене Bing, с цел да усили успеваемостта си стотици пъти. Това към този момент е пряк удар върху монопола на Гугъл, само че компанията е изложена и на риск да пропусне възможностите си да сътвори ниша в сегмента на AI. Следователно там сигурно ще положат всички старания, което ще докара до яростна конкуренция сред IT колосите. Това би трябвало да е от изгода за цялата AI промишленост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР