Google все държи над 60% от пазара на браузъри, така

...
Google все държи над 60% от пазара на браузъри, така
Коментари Харесай

Safari постигна рекорден пазарен дял, този на Chrome се понижи, а Edge запазва стабилен своя

Гугъл все държи над 60% от пазара на браузъри, тъй че същинската конкуренция е сред Apple и Microsoft

Емил Василев преди 1 минута 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 18:00 | 02.07.2023

Революционното носимо устройство, което „ ще размени смарт телефоните “ скоро излиза на пазара

IT НовиниДаниел Маринов - 20:29 | 01.07.2023

Само един код Енигма в никакъв случай не е бил разрушен от никого, даже с днешния запас

НаукаЕмил Василев - 8:00 | 03.07.2023

Научен пробив разкри мистерията, обвързвана с Кървавият водопад в Антарктида

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Chrome от дълго време е пазарен водач измежду браузърите за мобилни устройства и настолни компютри, само че за второто място към този момент спорят Edge, Safari, Firefox и Opera. Въпреки това, Safari наподобява е затвърдил позицията си на браузър №2 както за настолни компютри, по този начин и За мобилни устройства, с помощта на възходящата известност на iPhone и Mac в международен мащаб.

Последните данни от Statcounter демонстрират, че Гугъл Chrome е неоспорим водач при настолните компютри със 61,1% пазарен дял към юни тази година. Safari е на второ място с надалеч по-малък дял от 14,45%, следван от Edge, Firefox и Opera, които държат надлежно 10,77%, 6,04% и 5,31% от пазара.

Заслужава си да се означи, че предходната година Edge изпревари Safari и стана вторият най-популярен браузър за настолни компютри, само че през март тази година Safari си върна второто място. Оттогава насам Safari доста усили разликата и в този момент несъмнено държи второто място, а браузърът на Microsoft е надалеч обратно.

При мобилните устройства обстановката е ненапълно сходна – Chrome господства като браузър №1, следван от Safari на второто място. Благодарение на световната доминация на Android, Chrome държи голям пазарен дял от 64,82% при смарт телефоните, до момента в който Safari държи към 24,82% от пазара. Интересно е, че Edge и Firefox не попадат в този лист. Вместо това Samsung Internet, UC Browser и Opera заемат позиции №3, 4 и 5 с пазарни дялове надлежно от 4,3%, 1,81% и 1,75%.

На всички платформи Chrome резервира преобладаващ пазарен дял от 62,55%, което го прави неоспорим водач. Следва Safari с 20,5 %, а Edge, Opera и Firefox допълват челната петица с пазарни дялове от надлежно 5,28%, 3,22% и 2,8%. Тези резултати демонстрират, че до момента в който множеството консуматори на Mac и iPhone остават правилни на Safari, Chrome остава пожеланият уеб браузър за потребителите на Android и Windows.

Въпреки, че тези статистически данни дават скъпа информация за потреблението на браузърите, значимо е да се означи, че те може да не са изцяло точни. Методологията на Statcounter включва следене на кода на почти 1,5 милиона уеб страницата по света, с цел да се дефинира честотата на потребление на браузърите от които се посещават те. Изследванията не регистрират милиардите други уеб страници в интернет. Въпреки това, извадката е задоволително огромна, с цел да се направи приблизителна оценка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР