Google временно деактивира данните за трафик на живо в своите

...
Google временно деактивира данните за трафик на живо в своите
Коментари Харесай

Google Maps и Waze деактивират данните за трафика на живо в Израел

Google краткотрайно деактивира данните за трафик онлайн в своите приложения Гугъл Maps и Waze в Израел, до момента в който страната се приготвя за евентуална наземна инвазия в Газа.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 670
„ Както сме правили и преди в конфликтни обстановки и в отговор на разрастващата се обстановка в района, ние краткотрайно деактивирахме опцията да виждаме онлайн изискванията на трафика и информацията за натовареността от основание за сигурността на локалните общности “, сподели представител на Гугъл Maps.

Говорител на Гугъл сподели, че компанията се е съветвала с няколко източника, в това число районни и локални управляващи, с цел да направи оценката.

Гугъл обаче не сподели дали инструментите ще бъдат деактивирани в Израел, Газа или и двете. Освен това не се споделя дали акцията е по искане на израелските отбранителни сили, написа Си Ен Ен.

Гугъл предприе сходен ход предходната година, откакто Русия нахлу в Украйна, напомня Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция. В Украйна краткотрайно бяха деактивирани данните за транспортните средства в действително време.

Гугъл закупи израелската картографска услуга Waze през 2013 година и сплоти двата продуктови екипа през 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР