Google внесе вчера официално антитръстово оплакване срещу Microsoft в Европейската

...
Google внесе вчера официално антитръстово оплакване срещу Microsoft в Европейската
Коментари Харесай

Google „топи“ Microsoft пред ЕС заради лицензионните клауд такси

Гугъл внесе през вчерашния ден публично антитръстово недоволство против Microsoft в Европейската комисия, предава CNBC. Според компанията, редмъмдският технологигант употребява лицензионните съглашения, с цел да попречи на честната конкуренция в мултимилиардната облачна промишленост.

Гугъл настояват също по този начин, че Microsoft употребява въздействието си и нечестна лицензионна терминология, с цел да „ заключи “ клиентите в кръга от лични услуги. По този метод, те упражняват надзор над целия пазар. Компанията употребила преобладаващите на пазара Windows Server и Microsoft Office, правейки невероятно за бизнесите да употребяват друго с изключение на инфраструктурата на Azure. И въпреки механически да не съществуват спънки за преход на работните натоварвания от Azure към конкурентни услуги, Microsoft на процедура вършат невъзможна сходна миграция. Именно посредством лицензионните съглашения, които кара клиентите им да подписват.

CNBC показват, че европейският бизнес и общественият бранш са принудени да заплащат на компанията до милиард евро годишно в наказателни такси. Те им се постановат заради невъзможността да преминат от един клауд снабдител към различен. Това допълват Гугъл, цитирайки отчет на CISPE, водеща комерсиална организация за облачния бранш.

През юли точно CISPE и Microsoft подписаха съглашение, съгласно което последните се задължават да създадат промени в политиките си. Скоро след внасянето на недоволството от страна на Гугъл, Microsoft направиха публично изказване по тематиката. Те цитираха сключването на въпросното съглашение като аргумент Комисията да пренебрегне недоволството.

Гугъл от своя страна упорстват, че Microsoft съзнателно пречи на нововъведенията и заплашва киберсигурността. Те акцентират, че в случай че компания реши да употребява Microsoft Office в Гугъл Cloud, на тях им биват налагани спомагателен „ налог “. Който е затулен, като наказателни лицензионни такси. В допълнение се цитира отчет на английската Агенция по конкуренцията и пазарите. Според него Microsoft придобива от 60% до 70% от всички нови клауд клиенти на Острова в интервала 2021-22.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР