Google вече разработва сама своите смартфони и ъпдейтите за Android

...
Google вече разработва сама своите смартфони и ъпдейтите за Android
Коментари Харесай

Pixel 3 може да има прорез в екрана като iPhone X



Гугъл към този момент създава сама своите смарт телефони и ъпдейтите за Android постоянно съдържат части информация за това какво може да се чака от нейните бъдещи модели. Последният сходен откъс може да много значим – задаващият се Pixel 3 може да разполага с разрез в екрана за предната камера и останалите а-ла iPhone X и Essential Phone.

Според Марк Гърман от Bloomberg един от главните фокуси в Andorid P – идната версия на Оценка за съвместимост, която се чака през актуалната година, един от главните фокуси ще бъдат образни промени и усъвършенствания на дизайна. Една от тях е поддръжката на “изрязани” екрани.

Разбира се, това не значи безусловно, че идващият смарт телефон на Гугъл ще разполага с подобен. Преди стартирането миналогодишния Pixel 2 XL обаче, който е оборудван с 18:9 екран, компанията стартира да окуражава разработчиците да усъвършенстват приложенията си, тъй че “да се възползват от по-голямото отношение на новите флагмански Android устройства”. Гугъл Now в Android 6 Marshmallow (2015 г.) пък утъпка пътя за Гугъл Assistant, който видя бял свят дружно с първия Pixel (2016).

Според източниците на Гърман в задаващата версия ще е налице “драматичен редизайн”. Оценка за съвместимост не е променяна доста в тази тенденция към този момент няколо години. Т.нар. Material Design бе показан на необятната аудитория дружно с Android 5 Lollipop през 2014 година

Очаква се Гугъл Assistant да бъде по-широко застъпен в операционната система и да бъде интегриран по-тясно с приложенията. “Разработчиците ще могат да интегрират гласови технологии на Гугъл в своите приложения – изяснява Гърман. – Също по този начин компанията обмисля консолидираното на поле за търсене в началния екран на Android, макар че нито една от тези промени не е финализирана за въвеждане през тази година.”

В момента Essential Phone е единственото Android устройство, предлагащо камера, ситуирана в разрез в екрана. При него, в някои приложения думите и изображенията се оказват отрязани, когато изчезне статус барът. Причина за това е изчезналата поддръжка на равнище Оценка за съвместимост. Междувременно, дружно с iPhone X, Apple модифицира своята iOS 11 по този начин, че тя да се възползва от пространствата на екрана, оставащи от двете страни на прореза и окуражи разработчиците на приложения да създадат същото.

С Pixel 2 Гугъл в допълнение раздели своите дребни и огромни смарт телефони. XL-версията получи 6-инчов 18:9 объл по екран. По-малкият му другар наподобява по-класически и е оборудван с 5-инчов екран. Няма да е изненада, в случай че компанията спомагателни разграничи своите устройства. Въпросният разрез може да е една от характерностите на по-горния модел.

Не на последно място е така наречен допълнена действителност (AR). Миналата година Гугъл приключи своя план Tango, концентрирайки се върху универсалния пакет ARCore, който разрешава на редица смарт телефони да поддържат такива благоприятни условия. В момента обаче те се лимитират най-много до стикери, вграждани в изображението от камерата. Разбира се, ситуирана в разрез камера не подсигурява съществуване на аналог на Face ID, само че посоката на развиване е ясна...
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР