Google възнамерява да предостави достъп до модела Gemini AI за

...
Google възнамерява да предостави достъп до модела Gemini AI за
Коментари Харесай

Google ще предлага локалния изкуствен интелект Gemini Nano в обикновените смартфони Pixel 8

Гугъл има намерение да даде достъп до модела Gemini AI за смарт телефоните Pixel 8. Преди това тези усъвършенствани ИИ функционалности бяха налични единствено за версията Pixel 8 Pro. Припомняме, че и двата модела са оборудвани с еднакъв процесор. Това е Tensor G3, който е основан, с цел да форсира работата на изкуствения разсъдък. По този метод цялостното преживяване с двете устройства би трябвало да е сходно.

Моделът Gemini Nano AI е особено планиран за местна работа на лични устройства. Въпреки първичните клюки той ще бъде разполагаем в Pixel 8. Заедно със идната версия на новия Pixel Feature Drop. Първоначално той ще бъде предварителна версия за разработчици. Гугъл желае да получи противоположна връзка и да се увери, че всичко работи безпрепятствено на телефон с малко по-ниски спецификации.

Това е много изненадваща смяна от страна на Гугъл. Първоначално компанията бе декларирала, че Pixel 8 не може да работи с Gemini на това устройство заради „ хардуерни ограничавания “. Въпреки че напълно същият процесор е разполагаем в модела Pro. Основната разлика сред двата телефона е разпределението на оперативната памет. Изглежда, че Гугъл към този момент не счита това за значителен проблем за стартирането на локалния ИИ модел на това устройство.

Очаква се появяването на най-малко две нови функционалности, които ще станат налични за притежателите на тези смарт телефони с излизането на Gemini Nano в Pixel 8. Приложението Recorder ще получи усъвършенствана функционалност за обобщаване на записаните диалози благодарение на Gemini. Подобен инструмент към този момент съществува, само че изисква мрежова връзка. Оттук нататък към този момент няма да е належащо данните да се изпращат към сървър. Инструментариумът Smart Reply на Gboard ще предлага отговори на известията, като осъзнава подтекста на диалозите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР