Google въведе остри ограничения срещу търговците на билети с цел

...
Google въведе остри ограничения срещу търговците на билети с цел
Коментари Харесай

Google въвежда ограничения за продажбата на билети

Гугъл вкара остри ограничавания против търговците на билети за битка с измамите. От януари те ще би трябвало да бъдат сертифицирани от Гугъл, с цел да употребяват услугата AdWords, която разрешава на търговците да заплащат техните обяви да излизат в първите резултати от търсенето.

От март 2018 година компанията ще изисква дистрибуторите да разгласяват и номиналната стойност на билетите дружно с цената на услугата.

В Обединеното кралство това понастоящем е условие според Закона за правата на потребителите, само че доста компании се борят с него или не желаят да съблюдават разпоредбите.

Гугъл съобщи, че измененията са предопределени за отбрана на клиентите от измами. Те ще бъдат ориентирани към измамниците, които основават краткотрайни уеб уеб сайтове, продаващи несъществуващи билети, и които заплащат за очевидно място в търсачката на Гугъл, преди да изчезнат с парите на почитателите.

Но разпоредбите също по този начин стягат ограниченията за страниците, които препродават билети. Те постоянно са регистрирани в Гугъл и се показват като формален продавач, даже когато не са.

Швейцарската компания Viagogo беше обект на сериозна рецензия, откакто се бе представяла като „ формален търговец “ в търсачките, макар че в действителност препродава билети.

Актуализираната политика на Гугъл споделя, че уеб сайтове като Viagogo, както и StubHub, Get Me In и Seatwave, би трябвало да известяват клиентите си, че препродават билети, а не са първоначални сътрудници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР