Google участва в инициатива за справяне с депресията. Търсачката е

...
Google участва в инициатива за справяне с депресията. Търсачката е
Коментари Харесай

Google ще лекуват депресията в САЩ

Google взе участие в самодейност за справяне с депресията. Търсачката е в партньорство с Националния алианс по психологични болести на Съединени американски щати и предлага на американските консуматори, които се борят с меланхолия, характерен тип помощ.

Когато потребителите напишат фразата " клинична меланхолия " в полето за търсене, ще намерят въпросник, който ще им помогне да дефинират какво е равнището им на меланхолия.

В публикация, оповестена в блога на Гугъл по-рано тази седмица, екипът изясни за новия тест за PHQ-9, разказан като „ клинично валидиран въпросник за скрининг, който може да помогне за идентифицирането на равнищата на депресивни признаци ”.

„ Клиничната меланхолия е доста постоянно срещано заболяване. Всъщност почти един на всеки пет американци е преживявал меланхолия в живота си. Само към 50% от хората, които имат подобен проблем, фактически получават лекуване. За да спомогнем за повишението на информираността за това положение, ние се обединихме с Гугъл, за да помогнем и да предоставим по-пряк достъп до информация на хората, които може да страдат от меланхолия ”, написа NAMI в изказване.

Въпреки че е значимо да се означи, че самодиагностиката не може да бъде съпоставена с тази, дадена от доктор, Гугъл се надява, че новата им самодейност ще насърчи хората, които може би се тормозят да си признаят, че имат проблем и да потърсят помощ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР