Google: Това се дължи на отвореността на платформата414 уязвимости са

...
Google: Това се дължи на отвореността на платформата414 уязвимости са
Коментари Харесай

Android с най-много открити уязвимости през 2019

Google: Това се дължи на отвореността на платформата

414 уязвимости са разкрили експертите по сигурност в Android през 2019 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Android се смята за относително безвредна операционна система, само че заради нейния отворен темперамент, експертите прекомерно постоянно откриват в мобилната платформа уязвимости с друга степен на сдържаност, сочи експертен отчет.

Именно Android е платформата с най-вече уязвимости, съгласно проучване за 2019 година, оповестено от TheBestVPN. Докладът съдържа данни за броя на разпознатите уязвимости в разнообразни софтуерни платформи, включително Windows, Linux, Android и други

Според резултатите за предходната година, Android е отпред в класацията с открити 414 уязвимости. В последните години обаче броят на откритите уязвимости в Android понижава – през 2017 и 2018 година откривателите са записали надлежно 843 и 525 уязвимости в платформата.
още по тематиката
Общо, откогато съществува Android, в нея са разпознати 2563 уязвимости. Начело по този индикатор обаче е Debian Linux с открити 3067 уязвимости, а на трето място е Linux ядрото с 23457.

За появяването на толкоз доста уязвимости в Android не са отговорни толкоз разработчиците на системата, колкото външните производители на хардуер и програмен продукт. Гугъл преглежда като пристрастна оценката за сигурността на софтуерната платформа въз основа на броя на разпознатите уязвимости.

„ Ние се стремим към бистрота и публикуваме месечни доклади за проблемите със сигурността на Android, които са поправени. Не сме съгласни, че броят на уязвимите места, закрепени в операционната система, е индикатор за сигурността на платформата. Всъщност, това е резултат от отвореността на екосистемата Android ”, разясняват от Гугъл пред Fast Company.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР